Društvo

Stanari ulice Vojvode Putnika traže da se nastavi sa radovima, gradonačelnica moli za strpljenje

Stanari ulice Vojvoda Putnika ponovo su se okupili na protestu i sastavili spisak zahteva koje će predati gradskim vlastima. Građani traže da se gradilište obezbedi kako bi ulica bila bezbedna za prolaznike, da se zabrani prolaz automobilima, osvetli i obezbedi kontinuirano snabnevanje strujom i vodom. Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni radikalizovaće proteste.

Stanari ulice Vojvode Putnika su nam ispričali da su se za pomoć obratili poredsedniku Opštine Bratislavu Vučkoviću koji im je kazao da najpre mora da se izmesti trafo stanica, a potom da se nastavi sa radovima. Ponudio im je kažu građani privremeno rešenje problema – da se zabrani pristup automobilima koji upkos zabrani tuda prolaze i obezbede cisterne sa pijućom vodom.

Međutim, kako im predsednik opštine nije precizirao kada bi radovi mogli da se nastave, a ulica bude ponovo prohodna, odlučili su da spisak zahteva stave na papir, a potom ga potpišu i predaju čelnicima gradske vlasti.

“Tražimo da se postavi građevinska tabla koje sada ovde nema, da se radovi nastave po ugovorenoj dinamici, da se zabrani prolaz vozilima dok se radovi ne završe, kao i da se obezbedi  pešački pristup kućama i lokalima u ulici,  kontinurano snabdevanje vodom i strujom i rasveta kako bi građani koji se uveče vraćaju s posla mogli da se kreću ovuda”, neki su od zahteva.

Građani nisu zaboravili ni privrednike koji posluju u ovoj ulici te su u svojim zahtevima predložili da im se pomogne da prebrode krizni period nastao usled rekonstrukcije ove ulice. Spisak zahteva će nadležnima predati već sutradan, a ukoliko se ono o iste ogluše građani će kažu radikalizovati proteste.

Komentarišući proteste građana u ulici Vojvode Putnika gradonačelnica Dragana Sotiorvski ističe  da je trenutno najveći probem izmeštanje trafo stanice sa postojeće trase, tge da radovi zato stoje.

“Radnici koji rade alfaltiranje sada nemaju tamo posla. Sada posla ima Novi Niš odnosno firma koja je angažovana da izmesti kablove i napravi novu trafo stanicu, naravno sve u saradnji sa EPS-om, a onda nastupaju ljudi koji će asfaltirati ulicu, završtiti kružne tokove i taj veoma važan posao za taj deo grada“, kazala je gradonačelnica i zamolila građane za strpljenje.

Ulica Vojvode Putnika zatvorena je za saobraćaj 30. maja, kada je zvanično počela rekonstrukcija, koju izvode firme Trace i Vodogradnja. Tome su prethodili radovi na vodovodnoj mreži.

Podsetimo, protest upozorenja održan je 13. jula, a građani kažu da će se nastaviti i narednih dana, sve dok neko od nadležnih ne ponudi konkretno rešenje problema.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 16 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 13 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 5 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend