Društvo

Stiže pomoć iz GO “Medijana” porodicama kojima su kuće izgorele

Građani koji su u nedavnom požaru ostali bez krova nad glavom dobiće novčanu pomoć iz Gradske opštine "Medijana".

Kako saopštavaju iz ove opštine, porodice čiji su domovi izgoreli u požaru dobiće po 200. 000 dinara. Ova odluka je, kako kažu, doneta na sednici Veća opštine. Pozivaju se nosioci domaćinstava da već u ponedeljak dođu u opštinu i podnesu zahteve za pomoć, kako bi im što pre bila isplaćena.

“Moramo da budemo solidarni i pomažemo svim građanima Niša kada su ovakve sitaucije u pitanju i kada je potrebna urgentna pomoć. Sve Nišlije pa i nas u najvećoj niškoj opštini je potresla vest o požaru ulici Aleksandra Medvedeva, kod tehničkih škola, u kome je bez krova nad glavom ostalo četrdesetak ljudi, među kojima ima i dece”, istakao je predsednik Gradske opštine “Medijana” Nebojša Kocić.

Montažne kuće se ne nalaze u ovoj opštini, ali prema rečima predstavnika, to nisu granice.

“Humanost ne poznaje granice i Gradska opština “Medijana” na ovaj način daje svoj doprinos, da porodice kojima je u ovom trenutku pomoć preko potrebna, lakše prebrode nevolju koja ih je zadesila”, dodao je Kocić.

Podsetimo, barake u kojima je bilo smešteno deset porodica od kojih su neki imali malu decu, potpuno su izgorele u noći između 8. i 9. aprila. Na svu sreću niko nije nastradao, ali je materijalna šteta velika.

Ovaj događaj podigao je Nišlije na noge, pa su se angažovali mnogi humanitarci. Udruženje “Južna Morava Lalinac” prikuplja pomoć za porodice, a u niškim grupama za pomoć ugroženima uveliko traju akcije.  Zaiteresovani da se uključe mogu i da kontakiraju Fejsbuku gupu “Ako imaš ti donesi, ako nemaš  ti odnesi”, i da doniraju garderobu i odeću.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 23 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 20 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 16 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 12 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend