Društvo

Studentkinje Ekonomskog fakulteta osnovale organizaciju za podršku i usavršavanje mladih

Foto: Pet minuta za tebe
U želji da pomognu mladima da steknu znanja i veštine koja će im pomoći u izboru, a potom i građenju buduće karijere, studentkinje Ekonomskog fakulteta u Nišu Jovana Ilić i Miljana Mitrović i same preduzetničkog duha osnovale su organizaciju "Pet minuta za tebe".

Jovana i Mljana su se upoznale u srednjoj Pravno-poslovnoj školi, a potom nastavile druženje, ali i usavršavanje na istom fakultetu. Radoznale, kretivne i inventivne, a pre svega otvorene za nove  prilike i izazove došle su na ideju da osnuju nevladinu organizaciju koja bi u potpunosti bila posvećena potrebama i razvoju mladih.

“Pet minuta za tebe je nevladina i neprofitna omladinska organizacija osnovana  radi ostvarivanja ciljeva u oblasti brige o mladima i njihovog doprinosa razvoju ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, mentalnog zdravlja, ekologije, preduzetništva, kulture i sporta”, objašnjavaju studentkinje.

Za svega dve nedeljje koliko organizacija postoji, na stotine mladih ne samo iz Niša, već iz cele Srbije, zainteresovalo se za njihov rad i poželelo da bude deo priče.

Članovi novonastale organizacije mogu biti mladi starosti od 15 do 30 godina, a kako kažu devojke potrebno je samo da budu otvoreni za nova znanja i iskustva, s toga pozivaju omadince da im se pridruže i zajedno doprinesu razvoju boljeg i kvalitetnijeg društva.

“Nudimo mogućnost članovima da se kroz brojne sektore: Marketing, Brending, HR, Logistikam upoznaju sa procesom organizacije događaja i realizacije projekata” objašnjavaju sagovornice.

Dodaju da organizacija  ima nameru da pomogne mladima da se obrazuju i praktično, pruža im pomoć prilikom razvoja njihovih znanja i veština, pronalaženja pravih aktivnosti za razvoj lične karijere i međusobnog umrežavanja.

Kancelarija mladih preduzetnica se nalazi u Deli prostoru, a svi oni koji žele da se pridruže mogu da se učlane do 1. maja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend