Društvo

Toalet u Hitnoj u očajnom stanju, lekari se bune

Foto: privatna arhiva
Toalet u niškoj Hitnoj pomoći nalazi se u očajnom stanju, što potvrđuju fotografije do kojih je City Smart radio došao. Neoribana wc šolja, koja izgleda kao da je preživela bombardovanje, paučina i prljavština svuda, svakodnevica je sa kojom se suočavaju radnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. I pored svakodnevne brige o pacijentima, oni razmišljaju o tome zbog čega toaleti u zdravstvenoj ustanovi izgledaju gore nego javni wc.

Toalet čije smo fotografije dobili nalazi se na drugom spratu ustanove, odmah pored prostorije gde se radnici presvlače i restorana. Dr Miodrag Branković, lekar ove ustanove i uzbunjivač, rekao je za City Smart radio da nije toliko važno gde se wc nalazi i ko ga koristi.

„Nebitno je, u krajnjem slučaju, gde se nalazi wc i ko ga koristi. Za zdravstvenu ustanovu ovo je nedopustivo. Ja sam zbog loše higijene podneo prijavu Sanitarnoj inspekciji, ali odgovor nisam dobio“, kazao je Branković.

Prema njegovim rečima, odgovornost je na tehničaru Zavoda jer je on direktno odgovoran za rad tehničarki u ovoj ustanovi. Situacija u ovom toaletu pokazuje kakvo je stanje i u drugim objektima. A ovako to izgleda:

Stanje nije bolje ni u podstanicama Hitne pomoći. Kada je reč o njima reč, higijena je na jako lošem nivou, a higijeničarka dolazi sam jednom nedeljno. Jedan od primera je i podstanica u Niškoj banji, gde je u martu mesecu samo tri puta bilo čišćenje.

„Taj wc nije čišćen godinama, bio je dugo vremena zaključan, ali je trebalo pre nego da se zaključa da se očisti kao i da se povremeno proverava“, smatra Branković.

Iako lekari niške Hitne pomoći mogu da koriste i toalet na prvom spratu ustanove umesto ovog, ostaje pitanje zbog čega se ovaj, relativno nov toalet, ne održava. Medicinski radnici s pravom navode da je ovakvo stanje nedopustivo.

Katarina Mladenović Đorđević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Partibrejkers
Za 1 minut

Zemljotres

Partibrejkers
Anica Dobra
Za 4 minuta

Svecane Bele Kosulje

Anica Dobra
Amy Macdonald
Za 8 minuta

Dream on

Amy Macdonald
Guns 'n' Roses
Za 11 minut

Used to Love Her

Guns 'n' Roses
Lp
Za 14 minuta

Golden

Lp

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend