Društvo Otvoreni radio u vreme korone

Tribina povodom trogodišnjice poklanjanja niškog aerodroma

Foto: Nacionalna koalicija za decentralizaciju
Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovaće tribinu u okviru još jedne "Napokon korisne debate", a ovoga puta govoriće se o poklanjanju niškog aerodroma. Debata će se održati u dvorištu City Smart radija, 22. juna sa početkom u 18 časova.

Nišlije nisu zaboravile na poklonjen aerodrom bez njihove saglasnosti,  a iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju debatom “Samo vas gledamo” upravo žele da ukažu na to, ali i da pokrenu neka pitanja važna za grad.

“Povodom trogodišnjice poklanjanja niškog aerodroma državi, Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), organizuje NapokonKorisnuDebatu “Samo vas gledamo” u utorak 22. juna u 18 sati u City smart club-u u Nišu”, saopštavaju organizatori.

Iz NKD-a navode da su na taj dan pre 3 godine (22. juna 2018.) niški odbornici, u ime građana, a ne pitajući ih, poklonili aerodrom državi.

“Na ovaj dan pre 3 godine (22. juna 2018.) niški odbornici, u ime građana, a ne pitajući ih, poklonili su aerodrom državi. Implikacije ovog postupka osećaju se i danas, a ovaj nesavršeni posao, nepovoljan za Niš i Nišlije, i dalje nije završen”, navode iz NKD-a

Neka od pitanja koja će biti pokrenuta su:

Koji su sve repovi ove centralizacijske odluke?

Ekonomsko, političko ili identitetsko pitanje za Nišlije? Da li neregulisani dug za zemljište opterećuje budućnost Niša?

Šta će biti sa subvencionisanim linijama? Da li se država pokazala kao dobar gazda i jel ispunila obećanja?

Koliko je francuska veza uticala na Niš, a koliko su se pojedinili obogatili od ove veze?

Učesnici u debati su: Vesna Radojević, novinarka KRIK-a Miša Brkić, novinar Mladen Jovanović, direktor Nacionalne koalicije za decentralizaciju, moderator je Milan Zirojević.

Da biste pratili tribinu uživo i bili u mogućnosti da postavljate pitanja učesnicima, potrebno je da se registrujete ovde.

“Debata će biti na otvorenom, mesto održavanja je City smart club u Milentijevoj 12 u Nišu, a broj mesta biće ograničen usled poštovanja mera, pa vas molimo da se unapred prijavite”, saopštavaju organizatori. Prenos debate može se pratiti i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

“Otvoreni radio za otvoreno društvo” se realizuje u okviru projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. ACT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 12 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 9 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 5 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 1 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend