Društvo

Tužilaštvo ipak pokrenulo istragu protiv Branislava Lečića?

Tužilaštvo ipak pokreće istragu protiv glumca Branislava Lečića, saopštavaju pojedini mediji. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je silovao svoju koleginicu, glumicu Danijelu Štajnfeld. Ova prijava će biti podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, piše portal Nova.rs.

Ova informacija pojavila se nakon svedočenja glumice Merime Isaković da ju je takođe napastvovao Lečić, ali 43 godine ranije. Prema njenim rečima, on tom prilikom nije uspeo da je siluje. Merima tvrdi da je Lečiću obećala da će izaći u javnost ukoliko se tako nešto bude ponovilo sa još nekom devojkom.

Pojedini mediji spekulišu da je upravo ispovest Merime Isaković preokrenula događaj. Naime, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posledica, Isakovićeva je spremna da svedoči u ovom slučaju. Njen slučaj je pravno zastareo. Međutim, komentari su da ona može svedočiti o obrasicma ponašanja optuženog Lečića.

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila silovana. Ona tom prilikom nije navela ime nasilnika, ali je rekla da je to moćnik iz filmske industrije. U martu ove godine Višem javnom tužilaštvu otkila je da ju je silovao Branislav Lečić, glumac, bivši ministar i član Demokratske stranke.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom. Ime nije želela da otkrije, smatrajući da je od tada prošlo dosta vremena i da će takav čin biti teško dokaziv.

U međuvremenu, Lečić je kazao da neće davati izjave dok ne bude pozvan u tužilaštvo. Kasnije je ipak snimio kratak film u kome objašnjava da on nije kriv. Nakon iskaza i ispitivanja pred tužilaštvom, koje je trajalo više od šest sati, rekao je da je prošao poligraf.

Uskoro je u Nedeljniku osvanula i ispovest bivše jugoslovenske glumice i sadašnje psihološkinje Merime Isaković, u kojem priznaje da je Lečić nju pokušao da siluje. Isakovićeva je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine.

Iako je slučaj Merime Isaković pravno zastareo, otvara nove mogućnosti kada je u pitanju istraga. Nakon ovih natpisa, Lečić se nije oglasio u javnosti. Njgov PR tim preneo je da se Lečić ne oseća najbolje. Rečeno je da se neće oglašavati dok se ne završi postupak pred državnim organima.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 18 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 22 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 30 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend