Društvo

U niškom Univerzitetu promovisano 50 doktora nauka

Od osnivanja Univerziteta u Nišu prošlo je 56 godina, a isto toliko je puta do sada podeljeno doktorskih diploma u toj instituciji. Ove godine promovisano je 50 doktora nauke iz različitih oblasti, sa deset fakulteta u Nišu.

I ove godine su svečano predstavljeni novi niški doktori nauke na Dan Univerziteta, i to sa Građevinsko-arhitektonskog, Ekonomskog, Elektronskog, Mašinskog, Medicinskog, Pravnog, Prirodno-matematičkog, Filozofskog, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Za rektora Univerziteta Dragana Antića ovo je veliki dan, pa kaže da je ponosan što svake godine broj doktora nauke nije mnogo drugačiji nego prethodnih.

“U Univerzitetu Banovina promovisano je 50 doktora nauka, sa deset niških fakulteta. Njih pedesetoro biće stručnjaci koji će doprineti daljem razvoju, ne samo u Nišu, nego i na drugim fakultetima i univerzitetima u Srbiji. Doprineće daljem razvoju, a biće i podsticaj za naše društvo u celini, naročito u privredi”, istakao je rektor Antić.

Ovo je 56. generacija doktora nauka, odnosno onih koji su stekli zvanje doktora nauka Univerziteta u Nišu.

“Taj broj je u principu konstantan. Jedne godine je malo veći, druge malo manji, tako da mi promovišemo oko 100 doktora nauka godišnje u Univerzitetu u Nišu i godinama je tako”, rekao je Antić.

Dr Valentina Antić

Među najmlađima je bila i 43-godišnja doktorka Velntina Mitić, koja dolazi iz Instituta Niška Banja “Radon”, doktorirala na Medicinskom fakultetu, dok je još uporedo radila. Kaže da je teško usklađivala rad u Institutu, sa porodicom i bavljenjem naukom, ali je ipak uspela.

“Posle 6 godina truda, rada, velikog odricanja, napokon zaslužena titula. Naravno da vredi, jeste veliki trud, jeste veliko odricanje, ali se sve ovo isplati jer treba da se radi i treba da se uči, uspeh je značajan, i to je cilj svakog od nas”, kazala je Valentina.

Antić na kraju poručuje da svi koji imaju afinitete, imaju i sposobnosti i želje da budu naučni radnici, mogu da izaberu neki od fakulteta i da počnu da se bave naučnim radom kao što rade naši profesori i asistenti.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 18 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 15 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 7 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend