Društvo

U planu izgradnja prihvatilišta za napuštene pse i mačke

Foto: Pixabay
Problem napuštenih životinja na teritoriji Nišavskog okruga mogao bi da bude trajno rešen, jer je u planu izgradnja prihvatilišta za pse i mačke na teritoriji opštine Gadžin Han. Buduće prihvatilište će se prostirati na 11 hektara, a za izgradnju je opredeljeno 27.500 švajcarskih franaka.

“Projektom je planirano da se uspostavi zajedničko koordinaciono telo u oblasti zoohigijene na teritoriji Grada Niša i partnerskih opština Gadžin Han i Svrljig. Planirana je zajednička služba zoohigijene, zajednički program zoohigijene, kao i sinhronizacija postupka rada službi”, kazala je na sednici Gradskog veća Ana Radovanović iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

Projekat unapređenje zoohigijene u Nišavskom okrugu ima za cilj trajno rešenje problema napuštenih  životinja kojih je na ulicama svakim danom sve više.

Opština Hadžin Han je opredelila lokaciju na kojoj će biti izgrađeno buduće prihvatilište. Reč je o lokaciji koja se prostire na 11 hektara površine. U prihvatilištu će biti smeštene napuštene životinje sa teritorije Nišavskog okruga.

Naredni koraci u ovom projektu su izrada tehničke dokumentacije i međuopštinski sporazumi nakon čega će po dobijanju građevinske dozvole, započeti izgradnja na prihvatilištu.

Projekat “Unapređenje zoohigijene u Nišavskom okrugu” zajednički sprovode Grad Niš, opštine Svrljig i Gažin Han uz podršku Vlade Švajcarske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Sredstva opredeljena za ovaj projekat iznose 27.500 švajcarskih franaka. Od čega je Ministarstvo izdvojilo 18.900 švajcarskih franaka, a deo novca za sufinansiranje projekta izdvaja i Grad Niš  8.600 švajcarskih franaka.

Nadležni obećavaju da će u narednom periodu intenzivno raditi na rešenju višedecenijskog problema, te da će psi lutalice biti trajno zbrinuti i neće predstavljati opasnost po sugrađane.

Psi lutalice su česta pojava u našem gradu, a neretko se dogodi da građani prijave ujed napuštenih pasa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 50 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 47 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 43 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 39 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend