Društvo

U susret Svetskom danu dece obolele od raka uručena donacija Roditeljskoj kući

U cilju poboljašanja kvaliteta boravka mališana obolelih od raka koji provode dane u Roditeljskoj kući NURDOR dok su na lečenju u Nišu, Grad je u saradnji sa JKP “Parking servisom” obezbedio dva laptopa i tri televizora.

„Petnaestog februara se obeležava Svetski dan dece obolele od raka, te je ovo je simboličan način da se u suter tom važnom datumu pruži podrška i Roditeljskoj kući gde deca iz drugih gradova borave kada se leče u Nišu. Svaka donacija kojom se poboljšava kvalitet lečenja i života dece je od velikog značaja“, kazala je Marija Tomić iz NURDOR-a.

Tomićeva ističe da su pre deset godina sa Gradom potpisali ugovor koji se ticao projekta „Roditeljska kuća“, a koji ove godine ističe.. Prema njenim rečima predstavnici NURDOR-a su razgovarali sa gradonačelnicom o produžetku ugovora kako bi se nastavilo sa pružanjem usluge smeštaja porodicama iz ovog dela Srbije čija deca su obolela od raka o koja se nalaze na lečenju u našem gradu.

„Mi ćemo ovih dana  pristupiti potpisivanju novog ugvora za narednih deset godina ili možda i za trajno reševanje statusa ove zgrade koji će NURDOR koristiti dok je njima potrebno.  Za dečicu koja ne žive u Nišu, već su iz okolnih mesta iz ovog dela Srbije, a dolaze za terapiju ova kuća je spas“, kazala je gradonačelnica i dodala da se saradnja sa NURDOR-om nastavlja.

Pored tehničke opreme namenjene poboljšanju uslova u Roditeljskoj kući,  mališani koji su u njoj trenutno smešteni dobili su i paketiće u susret Danu državnosti koji se pada istog dana i kada i Svetski dan dece obolele od raka.

Podsetimo, Roditeljska kuća u Nišu otvorena je novembra meseca 2012. godine i od osnivanja do danas u njoj je boravilo oko 200 porodica. Roditeljska kuća se prostire na 300 kvadrata i sastoji se od pet odvojenih soba, a trenutno u njoj borave dve porodice.

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se 15. februara, a u Nišu će biti obeležen akcijom dobrovoljnog davanja krvi. Građani koji žele da daju krv to mogu da učine u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi od 8h do 15h.

Iz NURDOR-a ističu da će akciji dobrovoljnog davanja krvi  biti posvećena cela druga polovina meseca.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 25 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 22 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 18 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend