Društvo

Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” organizuju humanitarni bazar za pomoć školskim drugaricama

Foto: arhiva
Ručno rađeni predmeti inspirisani predstojećim praznikom u slavu žena, naćiće se u subotu 5. marta na humanitarnom bazaru koji organizuju srednjoškolci za pomoć školskim drugaricama Nataliji i Ivi Bašović. Štand će biti postavljen u Obrenovićevoj ulici kod Banke dobročinstva u periodu od 10 do 18č.
Marija Milojković Veljković

Učenici i nastavnici ETŠ “Mija Stanimirović” udružili su snage, zavrnuli rukave i napravili razne kreativne predmete inspirisane Danom žena, koje će prodavati na Bazaru kako bi sakupili novac neophodan za lečenje učenica ove škole.

“Još jedna u nizu radionica učenika i nastavnika u ETŠ Mija Stanimirović je uspešno realizovana. Učenici su uz pomoć profesora za svoje drugarice Natu i Ivu napravili predivnu ponudu osmomartovskih poklona koje je cete moći da kupite na humanitarnom bazaru”, napisala je nastavnica, Marija Milojković Veljković na Fejsbuku.

Kreativci su pozvali sve sugrađane da u subotu prošetaju do štanda, odaberu nešto za sebi drage žene: majke, sestre, devojke, supruge, drugarice, kume i njihov dan učine posebnim, tim pre što će poklon imati veću vrednost jer kupovinom istog pomažu dvema devojčicama.

Podsetimo, Natalija i Iva Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

Foto: Marija Milojković Veljković

Devojčicama je neophodna terapija matičnim ćelijama kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života, a nedostaje još novca. Oni koji  žele da pomognu  devojčicama mogu da pošalju SMS sadržine 718 na 3030 ili uplate novac na160-555296-66 ili devizni račun 00-540-0004272.5

Učenički parlament ETŠ “Mija Stanimirović” je do sada organizovao je niz humanitarnih akcija od bazara, preko gejming turnira,  sakupljanja elektronskog otpada do književnih večeri, kako bi prikupili sredstva za lečenje školskih drugarica, a nedavno je i dvoje  učenika deo nagrade od takmičenja preusmerilo u humanitarne svrhe.

Inače, istog dana održaće se još jedan humanitrani bazar u centru Niša za Sandru Đurić, a organizatori su takođe srednjoškolci.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 2 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend