Društvo Obrazovanje

Učenici Gimnazije „Bora Stanković“ prikupili paketiće za najmlađe

Da su praznici vreme humanosti i darivanja pokazali su učenici Gimnazije “Bora Stanković” učestvovanjem u akciji “Puni vreću, deli sreću”. Ovu humanitarnu akciju organizuje Udruženje za preventivnu Pedijatriju Srbije.

Učenici sa razrednim starešinama su se dogovorili da svako odeljenje napravi po jedan paketić. Svaki učenik je doneo nešto što bi deci bilo interesantno bilo da je to slatkiš, slaniš, igračka ili neka knjiga. Ovim smo pokazali da naše malo može nekoj deci da bude puno i da im ulepša praznike.”, kazala je Olivera Todorović, profesorka Istorije. Dodala je da se nada da će ova akcija privući i motivisati ostale da se uključe u naredne humanitarne akcije.

Ovo je druga godina za redom u kojoj Udruženje za preventivnu Pedijatriju organizuje ovakav tip akcije. “Ove godine je odaziv na akciju bio veliki, tako da će jedan deo paketića biti raspoređen deci u Domu Duško Radović dok drugi deo ide Domu za nezbrinutu decu u Aleksincu”, objasnila je Nevena Ilić, članica Udruženja.

Gimnazija “Bora Stanković” tradicionalno organizuje i učestvuje u humanitarnim akcijama. Uveli smo humanitarnu nedelju i cilj nam je da deci ulepšamo novogodišnje i božićne praznike. Pored ove akcije organizovali smo humanitarni koncert i sav prihod ide u humanitarne svrhe. Bitno je biti human, jer jednostavno je lepo nekome podeliti sreću samim tim čovek sebe čini celim”, rekao je Bogdan Simonović učenik škole “Bora Stanković”.

On napominje da će sledeće nedelje biti organizovano prikupljanje paketića za decu sa Kosova i Metohije kao i novogodišnja predstava.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cure
Za 3 minuta

Lullaby

Cure
Kelis & Cee Lo
Za 7 minuta

Lil Star

Kelis & Cee Lo
Bobby Blue Bland
Za 11 minut

Ain't No Love in the Heart of the City

Bobby Blue Bland
Boa
Za 15 minuta

Milion

Boa
Detour
Za 18 minuta

Plesem Sama

Detour

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend