Društvo

Učenici OŠ “Sveti Sava” organizuju manifestaciju kojom nadležnima žele da pokažu da je prostor za igru bolja opcija od parkinga

Foto: City Smart, arhiva
Sa ciljem da apeluju na svest i savest nadležnih i promene im mišljenje o izgradnji parkinga pored škole, učenici OŠ "Sveti Sava" osmislili su manifestaciju pod nazivom "Deca vas mole, hoćemo prostor za igru pored škole". Manifestacija će se održati u nedelju 15. maja u 12 sati na prostoru koji je nekada bio teniski teren, a sutra bi mogao biti parking.

Učenici “OŠ” Sveti Sava” će kroz kretivno i umetnički osmišljen program kakav i priliči dečjoj manifestaciji, ukazati na svoje bojazni zbog izgradnje parkinja u neposrednoj blizini obrazavne ustanove.

“Dođite da se družimo i igramo na manifestaciji “Deca vas mole, hoćemo prostor za igru pored škole u organizaciji đaka OŠ “Sveti Sava”. Povedite mame, tate, deke, bake, komšije i drugare”, navodi se u pozivu.

Ideju mališana podržali su roditelji, nastavnici, komšije, ali i građani koji ovim putem žele da još jednom apeluju na nadležne da ipak promene odluku i umesto parkinga koji bi kako kažu višestruko naškodilo zdravlju dece zbog izduvnih gasova iz automobila i ogromne buke, naprave sportski teren.

Manifestacija, kao i prethodni protest održava se uz podršku Nacionalne asocijacije dece i roditelja Srbije.

Podsetimo, radovi na izgradnji  parkinga najavljenog novembra prošle godine, počeli su u drugoj polovini marta, a zabrinuti roditelji su pokušali da spreče njegovu izgradnju najpre peticijom,  a kada u tome nisu uspeli organizovali su protest.

Međutim, gradonačelnica Dragana Sotirovski je u svemu tome videla potičku pozadinu. Roditelji, nastavnici i stručnjaci iz različitih oblasti pokušali su još jednom da promene mišljenje nadležnih na sastanku organizovanom u Gradskoj kući, ali u tome nisu uspeli.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 16 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 13 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 5 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend