Društvo

Udarna rupa u Dragiše Cvetkovića, višemesečna muka stanara: stradaju i gume i štikle

Stanari ulice Dragiše Cvetkovića ukazali su na problem udarne rupe koja se nalazi na svega metar od pešačkog prelaza i zadaje probleme kako pešacima posebno majki sa decom koje tuda ne mogu da prođu kolicima, kao i osobama sa invaliditetom, ali vozačima jer se neretko dogodi da se točak automobila zaglavi u rupu. Međutim, stanari ove ulice će na sanaciju udarnih rupa morati da sačekaju lepše vreme, kada će kako navode iz Direkcije za izgradnju u odgovoru, njihov problem biti rešen.

Prema rečima žitelja ove ulice udarna rupa im mesecima zadaje probleme, od kada su kako kažu radnici nešto kopali, a po završetku radova umesto da rupu zakrpe i asfaltiraju, samo su je napunili peskom i kamenjem koje spira svaka naredna kiša.

„Još letos su nešto kopali, popunili rupu peskom, posuli kamenjen i ostavili je tako, a nama napravili problem i vozačima i pešacima. Rupa se sa svakom kišom sve više produbljuje, a kad je prekrije kišnica ona se ne vidi pa se dogodi da upadne točak. Ne valja ni kada je suvo vreme, jer je ulica dosta prometna pa se kamenje razleti na sve strane što otežava kretanje pešacima pre svega majkama koje voze decu u kolicima, ali i osobama sa invalidtetom koje tuda ne mogu da prođu jer se kamenje zaglavi u točkove“, pričaju stanari ove ulice koji su ukazali na problem.

Dodaju da se sa svakom novom kišom, krater, kako zovu sada udarnu rupu sve više produbljuje, a za to vreme ističu sa dozom primetne ironije, obućari imaju mnogo više posla. „Ovo izgleda odgovara samo obućarima, jer štikle lete na sve strane, pa imaju pune ruke posla“, kažu  sugrađani u šali i dodaju da nije loše da nadležni i u drugim delovima grada ne čine ništa i tako pomognu privredu.

„JP Direkcija za izgradnju grada Niša kao upravljač javnog puta ranije je upoznata sa stanjem kolovozne infrastrukture na predmetnoj lokaciji i smatramo na osnovu tehnologije izvođenja radova kao i zbog vremenskih prilika (niska temperatura i atmosferske padavine bi uticale na loš kvalitet izvedenih radova) da će biti izvršeni radovi na izradi kolovozone konstrukcije čim to vremenski uslovi dozvole“, odgovorili su nam iz ovog preduzeća.

*Tekst je došunjen nakon što je redakcija City Smart dobila odgovore iz JP Direkcija za izgradnju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Birdy
Za 1 minut

Paradise Calling

Birdy
Olly Murs
Za 4 minuta

Dancing on Cars

Olly Murs
Rachel Stevens
Za 7 minuta

I Said Never Again (But Here We Are)

Rachel Stevens
Phil Collins
Za 11 minut

One More Night

Phil Collins
Real Life
Za 15 minuta

Send Me An Angel

Real Life

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend