Društvo

Udarna rupa u Kovanlučkoj ulici pretnja po prolazninike i vozila

Foto: Slavoljub Stamenković
Udarna rupa u Kovanlučkoj ulici, u gradskoj opštini Palilula ponovo se otvorila, samo par meseci nakon sanacije. Stanari ove ulice upozoravaju da je rizična kako za prolaznike, tako i za vozila koja tuda stalno prolaze.

Žitelji Kovanlučke ulice kažu da je udarna rupa u ovoj ulici večiti problem, jer se posle svake malo jače kiše ponovo otvori. “Svaki put kada padne malo veća količina padavina, rupa se iznova otvara i svaki put je sve šira i sve opasnija”, upozoravaju građani.

Prema njihovim rečima udarna rupa predstavlja itetako značajan problem, kada se uzme u obzir da je sama ulica jako frekventna. Onaj ko ne zna da je ovde rupa može ozbiljno da se povredi. To se posebno odnosi  na pešaka koji su prinuđeni da idu kolovozom jer trotoara nema.

“Pored toga što moraju da vode računa da ne nastradaju u saobraćaju, moraju da gledaju kuda hodaju, da ne bi slučajno upali u rupu”, upozoravaju stanari ove ulice.

Stanari ove ulice kažu da je udarna rupa ogroman problem za bicikliste, ali isto tako i za vozila .”Vozila mogu da upadnu u rupu, ili da pređu u drugu traku, što je jako rizično, jer se  kreću u obe trake i to velikom brzinom, mnogo većom od propisane” upozoravaju žitelji Kovanlučke.

Nebojša  Lović, direktor Direkcije za izgradnju Grada kaže da problem stanara Kovanlučke moraju zajednički da reše JKP Naissus i Direkcija. Lović objašnjava da postoji neko spiranje i najpre mora da se reši taj problem, kako bi se potom rupa opet zakrpila.

“Mi zakrpimo rupu, ali se zbog problema s vodom materijal spira i ona se opet otvori”,  kazao je sagovornik i dodao da će problem rešiti u najskorijem roku.

Podsetimo udarna rupa u Kovanlučkoj  sanirana je marta meseca ove godine.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Ta rupa je tu godinama, zakrpe je do prve kiše a onda sve iz početka. Nas ne interesuje zašto se ona iznova pojavljuje, plaćamo porez, sve moguće komunalne račune i očekujemo rešenje problema a ne opravdanja zašto nešto ne znaju da reše godinama unazad. Ispod nje je još jedna rupa koja stoji već nekoliko meseci, trotoare možemo samo da sanjamo a tamo gde ih ima, loše su urađeni i propali su već posle par meseci. Žbunje i bagrem sa strane izađe do pola ulice dok se neko seti da ga očisti, kiše spiraju zemlju tako da je ulica tesna za automobile a kamo li za pešake. Kovanlučka je sada regionalni put, gužve su nenormalne a uslovi za automobile i pešake katastrofalni. Uskoro počinje školska godina a ne postoje ni minimalni uslovi za kretanje dece. ..

Trenutno na radiju

London Grammar
Za 0 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Zak Abel
Za 3 minuta

Less of a Man

Zak Abel
Lussi in the Sky
Za 6 minuta

C'est La Vie

Lussi in the Sky
Foals
Za 9 minuta

Mountain at My Gates

Foals
Wallflowers
Za 13 minuta

Heroes

Wallflowers

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend