Društvo

Udruženja protestom skreću pažnju na sve veći problem napuštenih životinja na ulicama grada

Foto: Unsplash
Na Trgu kralja Milana u nedelju 7. novembra s početkom u 15h održaće se protest udruženja za zaštitu životinja sa teritorije cele zemlje. Cilj im je da skrenu pažnju na Zakon o dobrobiti životinja koji postoji na papiru, ali se ne primenjuje u praksi.

Na protest koji su simbolično nazvali “Nema nazad” odlučili su se, kako kažu iz niškog Udruženja Pit odlučili su se, jer se Zakon o dobrobiti životinja, kojim je propisano na koji način se treba odnositi prema svojim ljubimcima i svim životinjama, ne primenjuje.

„Ideja protesta koji će se održati u nedelju je skretanje pažnje javnosti o značaju sprovođenja zakona. Do sada su se protesti održavali i u drugim gradovima širom zemlje i ovo predstavlja zajedničku borbu bezbrojnih srpskih udruženja za zaštitu životinja, te će i na ovom okupljanju biti prisutni predstavnici različitih udruženja iz zemlje“,  navode u saopštenju.

Neprimenjivanje zakona, objašnjavaju, ima za posledicu i mnogobrojne napuštene životinje na ulicama Niša, a takav problem zahteva sistemsko rešavanje.

„Naša misija od osnivanja je zaštita ugroženih životinja na teritoriji grada Niša, do sada smo spasili veliki broj ugroženih pasa i mačaka, bilo da su to u pitanju povređene, zlostavljane ili napuštene životinje. Međutim, bez obzira na rad našeg udruženja, kao i drugih udruženja u gradu i državi, problem napuštenih životinja je i dalje nešto što zahteva sistemsko rešavanje“, zaključuju.

Protest organizuje Udruženje za zaštitu životinja „Pit“ iz Niša u saradnji sa drugim udruženjima  u Srbiji, a sa ciljem da podignu svest građana o ovom problemu.

Podsetimo nakon što je Gradsko veće avgusta meseca usvojilo odluku o izgradnji prihvatilišta za pse i mačke u Gadžinom Hanu, oglasila su se udruženja za zaštitu životinja, koja su upozorila da to neće trajno rešiti problem, već će biti svojevsrtan logor.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 23 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 20 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 16 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend