Društvo

Udruženja za zaštitu životinja upozoravaju da je pihvatilište od aprila ostalo bez volontera, iz Medine negiraju navode

Foto: Psi iz Zoohigijene
Udruženja za zaštitu životinja upozoravaju da su napušteni psi prepušteni sebi jer je protokol o saradnji između volontera i JKP Mediana istekao 31. marta i nije obnovljen. Objašnjavaju da to u praksi znači da niko neće imati uvid u rad sa psima, što će kako kažu biti loše po životinje. Iz Mediane međutim negiraju navode i ističu da će podneti krivične prijave protiv onih koji, kako kažu, iznose netačne informacije u javnost i time narušavaju ugled preduzeća.

Iz Udruženja upozoravaju da je protokol o saradnji istekao 31. marta, da novi nije potpisan i da to znači da u niškom prihvatilištu za pse blizu deponije više neće biti volontera. Razlog tome je kako navode raskid ugovora o donaciji mašina za reciklažu sa hranom za napuštene pse, nakon čega je usledio potpuni prekid saradnje.

„Nema o da prati rad šintera i ponašanje prema psima. Nema ko da ide na hvatanje/puštanje da se zna da su psi stvarno vraćeni na tačnu lokaciju sa koje su uzeti, a ne izbačeni negde“, piše na Fejsbuk stranici Psi iz Zoohigijene.

Zabrinuti su takođe i za uslove u kojima će psi živeti, jer kako kaže o njihovoj dorobiti niko neće voditi računa. „Uskoro psi gube kućice opet će spavati zavejani bez zaštite. Ni slamu neće imati. Nakon sterilizacija i kastracija oporavljaće“se u zarđalim kavezima u sopstvenom urinu i fekalijama“, navodi se na stranici.

Pozivaju građane da obilaze pse kad već oni nisu u mogućnosti i da ih ne prepuštaju sudbini i da o svakoj nepravilnosti obaveste Veterinarsku inspekciju.

Mediana međutim negira ovakve navode i objašnjava da su nisu prekinuli saradnju sa društvima za zaštitu životinja, već da je predstavnicima pojedinih udruženja uskraćeno dugogodišnje ostvarivanje profita na račun životinja i da zato kriju istinu od javnosti.

„S obzirom na to da im nikako ne odgovara otvaranje modernog prihvatilišta za pse koje smo, shodno pojedinim poglavljima EU dužni da imamo, pojedina udruženja pribegavaju agresivnom nastupu u javnosti, stvarajući konfuziju i pritisak, kako na ljubitelje životinja, tako i na samo preduzeće„, navode u saopštenju.

Dodaju da poseduju potpisan protokol o saradnji koji volonterima omogućava rad sa životinjama iz Zoohigijene i da će podneti krivične prijave zbog onih koji onih koji, kako kažu, zloupotrebljavaju naziv preduzeća, radnih jedinica i Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 26 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 23 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 20 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 17 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend