Društvo

Udruženje iz Lalinca prikuplja pomoć za one koji su ostali bez domova u požaru u Nišu

Udruženje "Južna Morava Lalinac" prikuplja pomoć za građane koji su ostali bez krova nad glavom u požaru koji se u četvrtak uveče dogodilo u ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu. Oni su pozvali sve meštane Lalinca, ali i one koji nisu iz tog mesta, da pomognu tako što će ovim ljudima obezbediti namirnice i osnovna sredstva koja su ima neophodna za život. Akcija kreće u nedelju, 11. aprila, od 10 časova kod Doma kulture u centru Lalinca. City Smart radio je razgovarao sa onima koji su pokrenuli ovu akciju.

„Mi kao udruženje hoćemo da pokrenemo akciju prikupljanja pomoći u vidu flaše zejtina, soli, brašna, šećera-ko koliko može! Ne možemo da im sagradimo nove kuće, tu snagu nemamo i to ostavljamo gradu. Ali možemo da im pokažemo da nisu sami i da im vratimo veru da ovaj narod ima dušu i da je uvek tu kad je neka muka! Naše malo je sada nekome mnogo!“, naveli su u svojoj fejsbuk grupi.

A šta je ovo udruženje, koje se prvobitno bavi ekologijom i uređenjem svog sela pokrenulo da naprave ovakav korak. Marko Đorđević, jedan od članova, za City Smart radio priča da su osetili moralnu obavezu da koliko mogu pomognu porodicama čiji su domovi uništeni tokom požara.

„Udruženje nije humanitarne prirode ali želimo da pokrenemo ljude, kao što smo ih pokrenuli u našem selu. Želimo da pokažemo koliko je značajno kada se ljudi ujedine i šta sve mogu da urade. Mi smo imali sličnu akciju u selu pre oko mesec dana. Jednom meštaninu sela je izgorela pomoćna zgrada i tom prilikom smo prikupili oko 200.000 dinara pomoći“, naglašava Đorđević. On dodaje da će dodelu pomoći ugroženima organizovati sledeće nedelje u Sigurnoj kući u Nišu.

Marko ističe da se celo udruženje nada da će ova akcija biti uspešna i poziva sve koji to mogu da se odazovu. Ukoliko želite da donirate nešto, to možete učiniti sutra u selu Lalinac u Domu kulture. Za dodatne informacije, možete se javiti Marku Đorđeviću putem poruke na društvenoj mreži fejsbuk.

Udruženje Južna Morava Lalinac bavi se ekologijom i rešavanjem ekoloških problema. Grupa je formirana na dobrovoljnoj bazi, kao vanpolitičko, dobrovoljno, volontersko udruženje čiji je primarni cilj ekologija, zaštita životne sredine i održiv razvoj i očuvanje životne sredine.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Juanes
Za 0 minuta

La Verdad

Juanes
Big Mountain
Za 3 minuta

Baby I Love Your Way

Big Mountain
Denis & Denis
Za 7 minuta

Soba 23

Denis & Denis
Igor Vince
Za 11 minut

Zaboravili Smo Da Zivimo

Igor Vince
Slash With Marta Sanchez
Za 15 minuta

Obsession

Slash With Marta Sanchez

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend