Društvo

Ukinuti popusti na vožnje taksijem zbog uredbe o minimalnim cenama

Image by Pexels from Pixabay
Na sastanku niških taksi udruženja održanom u petak 18. juna, odlučeno je da se ukinu popusti u iznosu od 20 odsto, a sve to zbog najavljenih upozorenja iz Ministarstva saobraćaja i Grada da će inspekcija pojačati kontrolu.

Taksi prevoz u Nišu jedan je od najjeftinijih u Srbiji, a korisnici taksi usluga do sada su imali popust na vožnju u iznosu od 20 odsto i gratis vožnju što od sada neće biti slučaj. Ta odluka pala je 18. juna jer niška taksi udruženja time što daju popuste krše uredbu o minimalnim cenama, na šta ih upozoravaju i iz  Grada, ali i iz Ministarstva saobraćaja, pa će uskoro biti pojačan inspekcijski nadzor.

„Odluka je na nivou svih taksi udruženja u Nišu. Imali smo sastanak na kome je dogovor bio da se ukinu popusti. Na to je uticala informacija da ćemo imati jače kontrole zbog popusta zato što ne smemo odstupati od gradskih cena koje su propisane a i zbog toga što sve firme u gradu daju popuste i dogovorili smo se da ukinemo svi zajedno“, rekao je Nemanja Kostić, jedan od vlasnika firme „City taksi“.

Kako ističe Kostić, usluge taksi vozila su najjeftinije u Srbiji, pa ne veruje da će to uticati na posao.

„Moja predviđanja su da neće uticati na klijente. Nemamo opadanja posla trenutno. Sigurno će doći do nekog malog broja ljudi koji će odustati od vožnje. Svakako i pored ukidanja popusta, taksi u Nišu ostaje jedan od najjeftinijih u Srbiji sa 40 dinara po kilometru i prvoj tarifi i 100 dinara po startu je i dalje pristupačan ljudima“, kazao je za City Smart radio Nemanja Kostić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potvrdila je da je minimalna cena vožnje taksijem u Nišu utvrđena rešenjem Gradskog veća iz 2019. godine i da te cene važe i danas.

Odluka o davanju popusta je bila isključivo na udruženjima i firmama.

Pojedini komentari su da je i vreme bilo da se podignu cene jer su vozači taksija oštećeni time što se nekima popust odbijao od plate.

„Skoro svaki put sam ostavio bakšiš u visini popusta, jer sam znao da se odbija taksistima, tako da meni ovo ne menja stvari“, piše jedan Nišlija.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Za 2 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Za 5 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Za 9 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Za 13 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
Za 16 minuta

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend