Društvo

Uklonjen dečji tobogan u ulici Majakovskog, nadležni obećavaju da će nakon testiranja biti vraćen deci

Foto: M.R:
Radnici JKP Mediana rano jutros uklonili su tobogan u ulici Majakovskog, u naselju Duvanište. Ovaj prizor rastužio je mališane i naljutio roditelje koji su pre oko dva meseca odbranili tobogan. Građani strahuju da će nadležni prekršiti obećanje, te da da tobogan neće poslati na testiranje u cilju bezbednosti dece, kako su ranije obećali, već da će ga trajno ukloniti. Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić je za City Smart radio kazao da je strah građana neopravdan i da će tobogan nakon testiranja biti vraćen deci.

“Rano jutros probudila nas je buka. Pogledala sam kroz prozor i imala šta da vidim radnici JKP  Mediana uklanjali su tobogan”, priča jedna stanarka.

Prizor rasturenog tobogana najviše je uznemirio mališane koji su kako kaže sagovornica sa suzama u očima otišli u školu jer se boje da tobogan neće zateći kad se vrate.

Foto: M.R.

“Deca prolaze kraj tobogana na putu za školu i plaču, boje se da će im oduzeti jedini mobilijar koji imaju. Onaj koji je ovde već 10 godina”, kaže sagovornica i pita se kako imaju srca da deci uzmu tobogan.

“U parku Svetog Save su popravljali mobilijare, ali nisu koristili bušilice. Ovde ih koriste seku ga iz korena”, kaže zabrunuta žena.

Na pitanje novinarke da li su stanari dobili bilo kakvo obaveštenje o uklanjanju tobogana, sagovornica kaže da ih niko nije obavestio o tome da će tobogan biti razmontiran niti šta će se sa njim dalje dešavati.

“Pitala sam jednog od radnika šta to rade i on mi je odgovorio da su dobili nalog. Nije umeo da mi kaže više pa čak ni to da li će da ga vrate”, kaže sagovornica.

Predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić je za naš radio potvrdio da je dat nalog za uklanjanje tobogana, kako bi on bio poslat na atestiranje, a nakon toga vraćen deci.

“Tobogan će biti vraćen čim se atestira, kako bi bio bezbedan za decu, baš kako smo se dogovorili sa Skupštinom stanara pre dva meseca”, kazao je Kocić.

Podsetimo preko oko dva meseca radnici JKP Mediana su po nalogu Komunalne inspekcije došli da ukone tobogan, ali nisu u tome uspeli. Mališani koji su prisustvovali čitavom događaju popeli su se na mobilijar i skandirali “ne damo tobogan”. Nakon kraće rasprave sa odlučnim stanarima komunalci su odustali od pokušaja da uklone tobogan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za -0 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 52 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend