Društvo

Umetnička slika sa likom carice Jelene na licitaciji Lokalne fondacije

Foto: LFN
Umetnička slika sa likom carice Jelene, majke cara Konstantina, delo slikarke Stefane Stojković, predmet je nove licitacije Lokalne Fondacije Niš. Licitacija je otvorena do petka 29. januara u 17h, a početna cena je 3.000 dinara.

Ljubitelje umetnosti obradovaće će vest da je predmet nove licijatcije LFN delo mlade umetnice Stefane Stojković koje je namenski naslikala. Na slici je prikazan lik carice Jelena, majke slavnog cara Kostnatina, osnivača grada. Slika je uramljena , a dimenzije su 69x58cm.

Licitacija se odvija sisključivo na fb stranici LFN, a zainteresovani ponude mogu da daju do petka, 28. januara u 17 sati. Početna cena je 3.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

Stefana Stojković je iz Vranjske Banje, a u Nišu je završila osnovne i master studije istorije na Filozofskom fakultetu. Kroz slikarstvo povezuje ljubav prema umetnosti, istoriji i tradiciji
Srbije, a na većini slika prikazani su motivi iz bogatog kulturno-istorijskog nasleđa srpskog naroda.

Svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Nasleđe“ Stefana je realizovala maja 2021. godine u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla“ u Nišu. Na pomenutoj izložbi prikazani su srednjovekovni manastiri, kao i uticajne žene tog perioda.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Trag fondacija duplira novac koji LFN obezbedi. U 2021. godini je podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Iz LFN napominju da će uskoro biti raspisan novi konkurs.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 38 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 33 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend