Društvo

Umetnička slika sa likom Salvadora Dalija na licitaciji LFN

Foto: LFN
Umetnička slika sa likom Salvadora Dalija, umetnice Jelene Marković predemet je nove licitacije Lokalne fondacije Niš . Početna cena je 5.000 dinara, a licitacija je otorena do srede 18. maja u podne.

Poštovaoci lika i dela Salvadora Dalija koji žele da se nadmeću da umetničku sliku Jelene Marković svoje ponude mogu dati do sledeće srede, a licitacija se odvija u komentarima Fejsbuk objave LFN. Slika je uramljena, a dimenzije su 75×105 centimetara.

Salvador Dali je jedan  od najistaknutijih predstavnika nadrealizma. Istoričari ga opisuju kao umetnika koji je stvarao mnogo ispred svog vremena, rekavši da „Dali nije jurio umetnost, već je umetnost jurila njega”.

“Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, poštovaoce rada Salvadora Dalija i ljude koji žele da doprinesu razvoju lokalne zajednice da učestvuju u licitaciji i ukrase svoj dom ovom slikom, pozivaju iz Lokalne fondacije.

Naglašavaju da se ponude za sliku daju  javno u komentarima Fesbuk objave, sa ličnih profila uz jasno vidljivo ime i prezime učesnika. Minimalan iznos za koji se može “podizati” ponuda je po 500 dinara

Kada je o samoj umetnici reč Jelena Marković rođena je 1994. godine. Završila je srednju Medicinsku školu, a zatim upisuje arhitekturu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu.

Crtanjem i slikanjem se bavi od malih nogu, a nešto ozbiljnije se posvetila tome pre nekoliko godina. Sebe prikazuje na veoma specifičan način kroz crtanje crno-belim nijansama, sa nekim detaljima koji se ističu u boji, a njen rad inspirišu linija i prostor.

Podsetimo, LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, društveno odgovornih kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Do sada je podršku dobilo 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 14 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 10 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 7 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend