Društvo

Univerzitet u Nišu proslavio 56 godina postojanja

Univerzitet u Nišu proslavio je 56 godina postojanja, zajedno sa počasnim članovima Senata, a svečanost je propraćena tradicionalnim dodeljivanjem nagrada najboljim studentima sa 13 niških fakulteta.

Već tradicionalno,  na dan osnivanja Univerziteta u Nišu, dodeljuju  se nagrade najboljim studentima, koji su, rame uz rame sa članovima Univerziteta, zajedno proslavili 56 godina postojanja ove institucije. Ove godine, nagrađeni su najbolji studenti sa 13 fakulteta bez Poljoperivrednog fakulteta u Kruševcu jer taj fakultet još nema diplomce.

Prof. dr Dragan Antić

“Danas slavimo 56 godina uspešnog rada Univerziteta u Niša, u specifičnim uslovima, kao i prošle godine, zbog pandemije. Sednica je svečana uz prisustvo članova Saveta i Senata bez zvanica sa strane, ali hoćemo da obeležimo današnji dan sa 13 fakulteta. Univerzitet u Nišu radi bez obzira na sve kao i ranije, a na fakultetima se odvija nastava u uslovima koji su određeni državnim propisima. Nauka i ostale aktivnosti se sprovode, a Univerzitet vrši izbor zvanja i dodeljuje doktorate”, izjavio je prof dr. Dragan Antić.

Jedna od nagrađenih studentkinja je Nađa Gavrilović, koja je sada i asistent na Elektronskom fakultetu.

“Ja ovu nagradu dobijam kao jedan od studenata niškog univerziteta. Završila sam master studije na Elektronskom fakultetu u Nišu, a sada dobijam nagradu kao najbolji student mog fakulteta”, rekla je Nađa Gavrilović.

Nađa Gavrilović

Zaslužiti nagradu najboljeg studenta, kaže, jeste bilo teško, ali za ambiciozne studente koji žele da rade na sebi ništa nije nemoguće.

“Ovo nije jedina nagrada koju sam ja dobila, ali se sav trud isplatio jer ovo jeste nagrada na koju sam najviše ponosna. Biti najbolji student u Nišu je ogromna čast”.

Na Elektronskom fakultetu je sve više devojaka, pa Nađa veruje da je razlog taj što oblast postaje popularna, pa samim tim postaje neizbežno da se i više devojaka uključuje u tu profesiju. Svoju budućnost vidi u Srbiji, a želi da jednog dana postane profesorka.

“U zemlji ostajem svakako, već radim na Elektronskom fakultetu kao asistent i sebe u budućnosti vidim u profesuri”, zaključila je.

Obeležavanje je upriličeno sa izvedbama Akademskog hora SKC Univerziteta u Nišu.

Rektor univerziteta Dragan Antić se nada da će se od oktobra meseca rad svih fakulteta vratiti u normalu.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Randy Crawford
Za 4 minuta

Holding Back the Years

Randy Crawford
Emeli Sande
Za 8 minuta

Shine

Emeli Sande
King Gizzard & the Lizard Wizard
Za 12 minuta

Interior People

King Gizzard & the Lizard Wizard
Honne
Za 16 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Her
Za 19 minuta

Fight For You

Her

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend