Društvo

Uređuje se Durlanska pijaca u Knjaževačkoj

U toku je uređenje gradske pijaca ,,Bašta" u Durlanu, u gradskoj opštini Pantelej, koje se sastoji iz nekoliko faza. U planu je oslobađanje prostora ispred same pijace, gde će biti napravljen parking od 20 mesta. Uređenje podrazumeva i popravku već postojećih, natrkrivenih tezgi.

Uređenje pijace će se sastojati od nekoliko faza, objašnjavaju iz opštine Pantelej. Prva faza podrazumeva oslobađanje javnih površina oko pijace radi lakšeg i pristupačnijeg prilaza pijačnom prostoru iz pravca glavne, Knjaževačke ulice. Postojeće opštinske tezge će biti izmeštene, a sama pijačna ograda biće pomerena prema unutrašnjosti otvorenog prostora pijace. Na tom prostoru biće formirano parkiralište. A već narednih dana očekuje se obeležavanje novih parking mesta u prostoru oko same pijace.

Građani i pijačni prodavci se godinama unazad suočavaju sa prostronim  problemom na Durlanskoj pijaci. Još jedan od problema je i nedostatak  parkinga. ,,Druga faza preuređenja okolnog prostora pijace omogućava formiranje 20 novih parking mesta. Projektna skice već postoji, a pripremile su je stručne službe Zavoda za urbanizam i saobraćajnog sektora u resornoj gradskoj
Upravi za komunalne delatnosti, navode.

Dodaju da će biti popravljene i već postojeće natkrivene tezge, koje će, posle obnove, biti namenski korišćenje za prigodne i druge potrebe. U odgovoru opštine Pantlej  piše šta uređenje pijace konkretno podrazumeva, ali ne i kada će radovi biti završeni. Istaknuto je samo ono što bi trebalo da bude urađeno, ali nije konkretno navedeno i kada će se to dogoditi.

To nam je potvrdio Nikola Ždravljević iz JKP Tržnica. Međutim ni od njega nismo saznali kada će radovi biti privedeni kraju.

 

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 7 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 4 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za -0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend