Društvo

Useljava se zgrada u ulici Stevan Sremac, bezbednjaci dobili ključeve

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelili su ključeve stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Nišu. U novoj zgradi u ulici Stevan Sremac na Bubnju, u okviru kompleksa Novi Niš useliće se 152 porodice.

Iako su radovi započeli pre par godina pripadnici snaga bezbednosti su ključeve dobili tek danas. Premijerka Srbije Ana Brnabić je za kašnjenje radova navela dva razloga: razminiravanje terena i korona virus.

“Jedan je pre svega zato što imali komplikovanu situaciju na terenu jer smo morali dar adimo razminiiravanje u obimu koji je mnogo veći nego što smo inicijalno planirali i da obezbedimo punu sigurnost građevinskim radnicima koji rade na tim stanovima, a onda i zbog korona virusa”, ističe Brnadić uz izvinjenje pripadnicima snaga bezbednosti.

Stanovi su različite strukture, a pripadnici Vojske kažu da dugo čekaju na rešenje stambenog pitanja. “Čekao sam dugo na ovo, prošao sam mnogo garnizona i skrasio se u Nišu sa porodicom. Znači nam što stan možemo da kupimo po povoljnim uslovima  i obezbedimo krov nad glavom, do sada sam živeo kao podstanar”, kazao je potpukovnik u penziji Stevan Vrcelj.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je dodeli kazao da je ovo tek početak ulaganja u Vojsku jer je ona stub zemlje.

“Vojnički hleb je težak ovaj poziv biraju hrabri i plemeniti ljudi, skromni oni koji pitaju  šta oni mogu još da urade za svoju zemlju, a ne ona za njih”, kazao je ministar i dodao da je srećan što Srbija konačno ima mogućnost da se zahvali onima koji se bore za zemlju i koji su joj posvetili ne svoje živote.

Prema rečima nadležnih do kraja juna bi trebalo da budu završeno još 190 stanova za bezbednjake koji se grade u Nišu. Stanovi za bezbednjake će takođe biti izgrađeni u naselju Ardija, a razminiravanje terena počelo je oktobra.

Podsetimo, nakon što je američka kompanija Clean Earth Capital 2011. godine kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji, izgradnja projekta “Novi Niš“ počela je pet godina kasnije u vreme predizborne kampanje, uz više probijanja rokova.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 42 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend