Društvo

Uz parolu “Stop, stop dalekovod” meštani Brzog Broda na sat vremena blokirali Bulevar Svetog cara Konstantina

Meštani Brzog Broda ponovo su se okupili u velikom broju kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog izgradnje dalekovoda u tom naselju. Okupljeni su prošetali naseljem, a potom blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog cara Konstantina na sat vremena. Sa protesta su poručili da neće odustati od svog zahteva da dalekovod bude izgrađen podzemno kao u ostalim delovima grada.

Žitelji Brzog Broda sastajali su nekoliko puta sa nadležnima, ali do prihvatjivog rešenja za obe strane nisu došli.  Radovi su nastavljeni, a meštani su izašli na ulice da pokažu da su odlučni u nameri da ne dozvole da dalekovod bude izgrađen  u neposrednoj  blizini igrališta i škole.

Od nadležnih zahtevaju da se projekat izmeni i da dalekovod bude izgrađen podzemno kako bi zaštitili svoju decu. Muči ih takođe i dalekovod u Pustorečkoj ulici, koji će kako kažu građani proći na svega par metara od stambenih objekata, te se boje zračenja i zato traže da se ponove merenja i analize.

“Imamo puno  iskustva sa protestima, tako smo dobili školu, vrtić, ambulantu. Nije u našem maniru da se ovo  učestalo radi, ali sam siguran da se protest nastaviti u kontinuitetu sve dok ne budemo našli najbezbolnije rešenje za obe strane”, kaže jedan meštanin.

Sagovornik dodaje da će se protest obustaviti onog trenutka kada njihovi zahtevi budu uvaženi, u suprotnim će se iz nedelje u nedelju okupljati u mnogo većem broju.

Meštani su nakon kratkog obraćanja prošetali naseljem,  a potom na sat vremena blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog cara Konstantina gde su razvili transparente: “Stop dalekovodima” i “Biće kasno kad vam bude jasno”.  Okupljeni su uzvikivali parole “Stop, stop dalekovod” i “Ne damo brzi Brod”. Protest je obezbeđivala policija, a incidenata nije bilo.

Naredni protest bi prema najavama trebalo da bude održan utorak, a vreme okupljanja će biti naknadano saopšteno.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 27 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 24 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 20 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 16 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend