Društvo

Velika humanitarna razmena igračaka za Todora u nedelju u dvorištu OŠ “Dušan Radović”

Foto: Budi human
U nedelju 5. juna u periodu od 16 do 20 sati u dvorištu OŠ "Dušan Radović" biće održana humanitarna razmena igračaka za jednogodišnjeg Todora Stojanovića iz Niša. Ideja akcije da svaki posetilac donese neku igračku, ostavi humanitarni prilog i uzme igračku koju je doneo neko drugi.

Humanitarci ističu da su na ideju da organizuju ovu akciju došli kako bi pomogli malom Todoru, ali isto tako i druge mališane naučili važnoj životnoj lekciji.

“Želeli smo da pomognemo malom Todoru i učunimo nešto lepo za njega, a istovremeno drugu decu jednoj važnoj lekciji – da budu humani i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija”, priča jedna od organizatorki akcije Jelena Popović Adnanović i dodaje da će na taj način naučiti da dele sa drugima, ali i da se nađu nekome ko je u nevolji.

“Ideja akcije je sledeća: donesete neku vašu igračku, donirate novac za Todora i uzmete  igračku koju je doneo neki drugi mali humanitarac”, priča sagovornica sa osmehom i dodaje da će igračke koje ostanu nakon akcije okloniti Todoru da se igra sa njima kada ozdravi.

Akciju organizuju prijatelji porodice i pozivaju sve one koji nisu u mogućnosti da dovedu svoje mališane na “Veliku akciju razmene igračaka” u nedelju, ali i humane građane da pošalju   1277 i na 3030 ili doniraju novac u skladu sa svojim mogućnostim na  160-6000001381821-75 ili 

Podsetimo, Todor Stojanović, jednogodišnja beba iz Niša, sa više ustanovljenih dijagnoza, trenutno je neurološki u stanju izmenjene svesti, uspavan. Za lečenje u Turskoj, gde se trenutno nalazi mališan, zbog detaljnih dijagnostičkih ispitivanja, potrebno je obezbediti još 8 miliona dinara, a novac je neophodno sakupiti što pre.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 55 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 7 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend