Društvo

Više od milion evra za izgradnju veznog cevovoda – važna investicija za grad, za građane bolje vodosnabdevanje

Grad Niš će uložiti više od milion evra u izgradnju veznog cevovoda koji će doprineti boljem vodosnabdevanju građana Niša. Prema rečima nadležnih izgradnjom veznog cevovoda na Medijani grad će moći da se snabdeva vodom sa novih 150 litara u sekundi.

Direktor JKP “Naisus” Goran Milosavljević objašnjava da ova investicija za građane znači pre svega nova količina vode i stabilnost u vodosnabdevanju posebno za rubne delove grada te da će izgradnjom  veznog cevovoda na Medijani grad će moći da se snabdeva vodom sa novih 150 litara u sekundi.

“U drugoj fazi radova ćemo preći na rekonstrukciju rezervoara na Viniku, spustiti vodu do naselja Branko Bjegović, a zatim ćemo polako formirati drugu visinsku zonu severozapad, što znači bolje vodosnabdevanje stanovnika toponičkog puta i okoline. Potrebno je ceo grad opasati cevovodom velikog prečnika, što će značiti apsolutno sigurno vodosnabdevanje u narednim decenijama za ovaj gradi ističe Milosavljević.

Radovi će obuhvatiti postavljanje 350 metara cevi velikog profila od 1000 mm i 880 metara cevi veličine 600 mm, a u planu je da se sve završi do kraja godine. Kada je reč  vrednosti investicije gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da će biti uloženo oko 200 miliona dinara.

“Izdvojeno je negde oko 200 miliona dinara i to je jedna od najvećih investicija, ako ne i najveća u poslednjih dvadeset godina”, kaže gradonačelnica i objašnjava da  će ovaj projekat građanima omogućiti  stabilnije vodosnabdevanje, ali i da je pomenuta investicija istovremeno pretkorak u rešavanju vodosnabdevanja u Doljevcu. Dodaje da nema nema dana da se građani iz okolnih sela ne javljaju i pitaju da li je moguće i kakva je procedura da se priključe na gradski vodovod.

“Sada kada imamo stabilno vodosnabdevanje za grad Niš, koji se brzo širi i po broju stanovnika i teritorijalno, znači da ćemo sutradan moći da razmišljamo da još neko selo priključimo na ovaj važan centar”, zaključuje Sotirovski.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 11 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 8 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 4 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za -0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend