Društvo

Vozilo “presretač“ s radarom uskoro na gradskim ulicama

Foto: V.P.
Saobraćajna policija dobila je novu opremu vrednu 3,5 miliona dinara. Među novom opremom je uređaj za detektovanje psihoaktivnih supstanci kod vozača i oprema za vozilo "presretač“, koje će se uskoro naći na niškim ulicama.

Major Nenad Živković, načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Nišu istakao je da će nabavka ove opreme u mnogome olakšati rad policijskih službenika odeljenja Saobraćajne policije.

“Prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja pripadnici Saobraćajne policije biće mnogo vidljiviji za učesnike u saobraćaju, a samim tim će bezbednost biti na višem nivou. Nabavljen je i uređaj za detektovanje psihoaktivnih supstanci kod vozača. Mi već imamo jedan ovakav uređaj, ovo je drugi i imaćemo mogućnost da pokrijemo veći broj vozača“, kazao je Živković.

Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice zadužena za komunalna pitanja objašnjava da Program Saveta za bezbednost saobraćaja svake godine značajan deo sredstava planira za opremanje i rad Saobraćajne policije, te da je u te svrhe ove godine planirano 95 miliona dinara.

“Radi se o opremi koja je njima neophodna za rad, a posebno bih izdvojila opremu koja se odnosi na testiranje korišćenja psihoaktivnih supstanci u toku vožnje jer smo svedoci da na terenu često imamo takve slučajeve kada su u pitanju nesavesni vozači“, kazala je Vladislava Ivković i dodala da je kroz program Saveta nabavljena i oprema za vozilo “presretač“.

“U pitanju je radar koji je već upućen na montiranje, a uskoro će se i tako opremljeno vozilo naći na niškim ulicama koje će biti u funkciji bezbednog odvijanja saobraćaja“, objašnjava i napominje da je oprema vredna 3,5 miliona dinara.

Kada je reč o bezbednosti saobraćaja u gradu pomoćnica gradonačelnice najavljuje postavljanje zaštitnih ograda i kamera na kritičnim mestima u gradu.

“U toku je zaključenje ugovora, nabavka je sprovedena i ograde će vrlo brzo biti na ulicama, a kada je u pitanju  video nadzor tu podrazumevamo određenu  proceduru koja zahteva izradu projektne dokumentacije. Projekat sam obuhvata sve kritične lokacije na teritoriji grada, a u saradnji sa MUP-om odredićemo koje lokacije će predstavljaju prioritet”, kaže Ivkovićeva.

Naglašava da će jedna od prioritetnih lokacija biti  Bulevar Medijana, gde se prošle godine dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su nastradala dva pešaka.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za -0 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 52 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend