Društvo Koncerti

Za doček Nove godine u Nišu izdvojeno skoro jedanaest miliona dinara

Foto: Pixabay
Za doček Nove godine Grad Niš izdvaja skoro jedanaest miliona dinara. Nišlijama, Nišlijkama i svima koji posete Niš, na glavnom trgu u novogodišnjoj noći pevaće Boban Zdravković i Violeta Viki Miljković, dok će dan ranije nastupiti bend „Riblja čroba”. Pored dva koncerta, iz Grada najavljuju i brojne aktivnosti u okviru novogodišnje nedelje.

Doček Nove godine u Nišu će se proslaviti na glavnom trgu, a za Nišlije će pevati Boban Zdravković i Violeta Viki Miljković. „Mi ćemo, kao i prethodnih godina, imati 31. decembra veliko slavlje na gradskom trgu”, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dodala je da Nišlije očekuje i jedan koncert dan pred sam doček. „Imaćemo koncert i 30, dan uoči dočeka”, reči su gradonačelnice, koja je najavila dolazak „Riblje čorbe” u Niš. Ovakav doček Nove godine košta skoro jedanaest miliona dinara. Dva koncerta, obezbeđenje, vatromet, ozvučenje i bine koštaće deset miliona devetsto hiljada dinara.

Većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov navodi da su odluku o tome ko će pevati u novogodišnjoj noći doneli uz pomoć sugrađana. „U razgovorima sa sugrađanima govorili su da je bolje da imamo naše niške snage. Vidim po komentarima ljudi da su zadovoljni što smo izabrali niške snage”, zaključuje ona. Dodaje da je dobro da u Niš dolaze različiti izvođači, te da nikada nije bilo više koncerata nego ove godine.

Prvog decembra Turistička organizacija Niša predstaviće kalendar novogodišnjih događaja. „Od 26. decembra zaključno sa 1. imaćemo novogodišnje aktivnosti na glavnom gradskom trgu”, istakla je većnica. Dodaje da će ustanove kulture imati svoj celodnevni program i najavila saradnju sa Zoo kutkom. Lepe stvari, kako kaže, očekuju i decu i one koji turistički posete Niš. Prema njenim rečima, Niš je prošle godine posetilo više od deset hiljada ljudi. Veruje da će ove godine taj broj biti oboren. Najavila je i da će dekorisanje grada krenuti prvog decembra, te da će ceo grad biti ukrašen.

 

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cacadou Look
Za 2 minuta

Sama

Cacadou Look
Aha
Za 4 minuta

Hunting High And Low (Remix)

Aha
Wham
Za 8 minuta

Club Tropicana

Wham
Rolling Stones
Za 12 minuta

Whole Wide World

Rolling Stones
Madness
Za 16 minuta

Cest La Vie

Madness

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend