Društvo

Za Nikolinin prvi korak – humanitarni bazar u Nišu

U subotu, 24. jula, u Obrenovićevoj ulici, pored Banke dobročinstva održaće se humanitarni bazar za trogodišnju Nikolinu Stojanović iz Niša koja boluje od cerebralne paralize, kako bi se prikupila novčana sredstva za specijalističko lečenje. Bazar počinje u 10:30 i traje do 15h.

Na bazaru će se naći brojni ukrasni predmeti, knjige, igračke, slatkiši, prirodna kozmetika i još puno toga, a biće prisutni i animatori koji će se posebno dopasti najmlađima.

Roditelji se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu, kako bi Nikolina napredovala u lečenju. „Budimo humani: posetom Banke Dobročinstva kupimo sebi ili nekom svom po simbolicnoj ceni rukotvorine divnih humanitarki“, navodi se u opisu FB događaja

Nikolina Stojanović je rođena 2018. godine u Nišu. Devojčica je rođena je u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Usled komplikacija na porođaju, Nikolina je ostala bez kiseonika, zatim je provela deset dana na aparatima za veštačko disanje.

Dijagnostikovana joj je  cerebralna paraliza. Nikolina nije u stanju da hoda, da sedi, ni da govori. Samo po koju reč, rečenice ne sklapa. Ima povišen tonus u rukama i nogama, narušenu finu i grubu motoriku.

Ona je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica. Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, specijalističke i kontrolne preglede, tretmane matičnim ćelijama, za fizikalne, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Oni koji žele da pomognu Nikoli, a ne mogu da prisustvuju humanitarnom događaju, to mogu da učine slanjem SMS poruke na 1047 NA 3030,  u 160-6000001038043-08.

Građani koji novac uplaćuju iz inostrastva to mogu da učine u 160600000103824484 IBAN: RS35160600000103824484 SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Marvin Gaye
Za 2 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 4 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 8 minuta

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 11 minut

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 15 minuta

Lie to Me

Jonny Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend