Društvo

Za održavanje fontana u Nišu preko 4 miliona iz budžeta

Za održavanje nove fontane u centru Niša, kao i drugih fontana širom grada, biće izdvojeno 4.822.800 dinara. Iz Grada kažu da je to jedina ali i najpovoljnija suma koja je bila ponuđena na tenderu.

Održavanje fontana širom grada radiće jedna firma u narednih godinu dana. Privatna firma “Keša” iz Niša biće plaćena iz gradskog budžeta 4.822.800 dinara, a ta suma je jedina bila ponuđena i procenjeno kao najpovoljnija, naveli su iz Grada.

Firma će, kako najavljuju iz Grada, biti zadužena za nabavke, redovni obilazak i čišćenje fontana od prisutnog otpada i nečistoće na teritoriji Grada Niša, obilazak rečišta u Niškoj Banji, Mehaničko skidanje grafita sa kamenih i betonskih površina, ručno fugovanje oštećenih sastava kamenih ploča, ručno čišćenje i ispuna zazora, demontažu pumpi snage do 2 kW i dren pumpi, premotavanje namotaja, motora i ponovne montaže i puštanje u rad pumpi, remont centrifugalne pumpe fontane, demontažu i montažu elektromagnetnog ventila, montažu ventilatora, demontažu starog i montažu novog propusnog ventila, nabavku i ugradnju opreme u razvodnoj tabli, sečenje i razbijanje asfalta i betona i vraćanje u prvobitno stanje, nabavka i ugradnja elektro ormana sa opremom za upravljanje radom dva pumpna agregata snage 7 kW, ugradnja led svetiljki, ugradnja kontrolera za uključivanje led svetiljki, ugradnja zaštitne mreže u rezervoaru.

Konkurs javne nabavke za održavanje toaleta i fontana je raspisan 1. aprila iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša. Ugovor je zaključen 26. aprila sa Radnjom za instalacione i završne radove u građevinarstvu, obezbeđenje i čišćenje objekata “Keša”.

Firma Keša se jedina javila na tenderu ove godine.  Procenjena vrednost javne nabavke za Partiju 1 – radovi na održavanju fontana na teritoriji grada Niša iznosi 4.000.000 bez PDV-a – naveli su u tenderskoj dokumentaciji. Firma je ponudila iznos koji je za 19.000 dinara premašio procenjenu vrednost radova, a to je  Komisija koja je odlučivala o dodeli posla i sama uvidela i prihvatila.

Ponuda je prihvaćena jer, kako navode, postoje  raspoloživa sredstva planirana za realizaciju predmetnih radova.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 8 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 5 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 1 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 57 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend