Društvo

Za prskanje protiv komaraca i krpelja koje još nije ni počelo, Grad izdvojio 10 miliona dinara

Dva meseca nakon usvajanja Programa za dezinsekciju u Nišu je raspisan tender za firmu koja će u Nišu vršiti zaprašivanje protiv krpelja i komaraca, a odluka je doneta 11. avgusta. Posao je poveren grupi ponuđača iz Beograda koju predvodi firma Ekos DD.

U nekim gradovima na Jugu završeno je čak treće zaprašivanje, dok je Niš i dalje jedini grad u južnom delu Srbije, gde dezinsekcija nije ni počela. Zaprašivanje protiv komaraca i krpelja vrši se na proleće, a u Nišu će sudeći prema tenderu to biti urađeno na samom kraju leta.

Uništavanje insekata će se raditi u dve partije – sa zemlje i iz vazduha.

„Dodeljuje se ugovor o pružanju usluga sprovođenja dezinsekcije sa zemlje , na teritoriji Grada Niša za 2021.godinu, ponuđaču „Ekos DD“ doo Beograd – Surčin, kao nosiocu posla, u svemu prema zajedničkoj ponudi br.O 313/08/2021 od 09.08.2021. godine, podnetu sa članovima grupe ponuđača „Visan“ doo Beograd – Zemun, „De Mus“ doo Beograd – Surčin, „Racom 92“ doo Beograd – Rakovica i „Sanit M&M“ doo Niš – partija I“, piše u odluci.

Grad je za te namene iz budžeta izdvojio 10 miliona dinara, raspoređenih u dve pozicije.

Za drugu partiju, odnosno prskanje iz vazduha posao je takođe dobila Ekos DD, prema zajedničkoj ponudi sa članom grupe izvođača JAT privredna avijacija iz Beograda.

Protiv te odluke, kako piše u tenderu, može se podneti zahtev za zaštitu prava u roku od 10 dana od dana objave odluke na Portalu javnih nabavki, a rok istiće za dva dana.

Kao razlog zbog kog zaprašivanje protiv insekata kasni  Sotirovski je na navela reformu u Gradskoj upravi, a kasnije je u probleme dodala i saglasnosti Ministarstva životne sredine. Ona je tom prilikom kazala i da će zaprašivanje početi kada bude završena javna nabavka.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tom Jones
Za 3 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones
Tunel
Za 6 minuta

Volim Sax

Tunel
Galija
Za 13 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 17 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 22 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend