Društvo

Za udruženja OSI izdvojeno 22 miliona dinara iz gradskog budžeta

foto: Pixabay
Grad Niš raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa za ostvarivanje javnog interesa koje realizuju udruženja i organizacije osoba sa invaliditetom u oblasti socijalne zaštite

Za realizaciju tog programa iz budžeta grada Niša biće izdvojeno ukupno 22 miliona dinara.

Kako je navedeno u pozivu, koji je objavljen na zvaničnom sajtu Grada Niša, maksimalan iznos sredstava po pojedinačnom programu u okviru ovog konkursa je do 1.500.000,00 dinara.

Cilj konkursa, navedeno je u pozivu, jeste jačanje kapaciteta udruženja i organizacija ososba sa invaliditetom za realizovanje programa unapređenja socijalne zaštite, od interesa grada, poboljšanjem i unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, kao i podsticanje i razvoj usluga socijalne zaštite, poboljšanje njihovog kvaliteta i poboljšanje položaja najugroženijih grupa građana.

„Poseban značaj daće se unapređenju usluga inovativnog karaktera, kao i uslugama koje predstavljaju primer efikasnog korišćenja lokalnih resursa, uz puno poštovanje principa rodne ravnopravnosti učesnika kao krajnjih korisnika usluga“, piše u pozivu.

Takođe, Grad Niš je raspisao i konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite u 2021. godini.

Visina sredstava predviđenih za realizaciju programa obezbeđena su iz budžeta Grada Niša, u iznosu od pet miliona dinara, navedeno je u pozivu.

Iz Grada poručuju da su ciljevi konkursa jačanje kapaciteta udruženja u oblasti boračko-invalidske zaštite za realizovanje programa, poboljšanje i unapređenje položaja boraca i vojnih invalida, podsticanje i poboljšanje kvaliteta usluga i učešća u društvu pomenute kategorije građana i podizanje svesti društvene zajednice o ovoj kategoriji građana.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 39 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 36 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 32 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend