Društvo

Zabrana parkiranja muka stanara ulice Braće Ignjatović, nadležnima poručuju da auto ne mogu da spakuju u džep i ponesu sa sobom

Foto: J.J.
U ulici Braće Ignjatović na Paliluli pre dvadesetak dana postavljen je znak za zabranu parkiranja na trotoaru, nakon što su kako kažu stanari, tu vozila ostavljali tokom šest decenija, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i to u večernjim satima. I dok stanari traže objašnjenje kucajući uzalud od jednih do drugih vrata, a nadležni prebacuju odgovornost, prinuđeni su da svoje automobile parkiraju i do kilometar dalje, jer obeleženog parkinga u okruženju nema, ili rizikuju da plate kazne.

„Od 1952. godine do pre dvadeset dana mi smo mogli da se parkiramo na trotoaru, jer nismo imali gde drugde”, započinje priču jedan od stanara i dodaje da su prinuđeni su da se parkiraju pod brdom, od kada im je uvedena zabrana parkiranja, a onda pešače do svojih domova, jer u okruženju nema obeleženog parkinga.

Druga mogućnost im je da rizikuju da im vozila odnese pauk ili tuda prođe Oko sokolovo. “Gde da parkiramo automobile, kada nigde nema obeleženog parkinga u prečniku od pola kilometra, pa čak i više”,kaže sugrađanin.

Još jedna muka stanara ove ulice je i što su dvorišta sa desne strane ukopana par metara u zemlju, te nije moguće parkirati auto u dvorištu, a kako kažu da bi to sada preuređivali potrebno je mnogo novca.  „Moja kuća je ukopana u zemlju nekoliko metara. Ne mogu da se parkiram u dvorištu. Ili da auto ostavim daleko, a onda prepešačim, a noge me bole, ili da plaćam kazne od svoje minimalne penzije“, navodi jedna Nišlijka i dodaje da automobil ne može da spakuje u džep i unese u kuću sa sobom.

Stanari pomenute ulice navode da se osećaju dikriminisano u odnosu na druge Nišlije i pitaju gradske vlasti zašto su izopšteni. „Mi sad dolazimo u neki dikriminatorski položaj i odnosu na ostale građane Niša, jer nama ne može niko da dođe u pošto nema gde da ostavi auto. To znači da mi više ne možemo da slavimo ni slavu, ni rođendane jer šta da kažemo ljudima nemojte da dolazite nemate gde da se parkirate, ili da im kažemo platite taksi, što je dodatan trošak za njih. Možemo i da dežuramo dok gosti sede da ne naiđe pauk.“

Još jedan u nizu problema je i taj što u donjem delu ulice sa jedne strane čak ni nema trotoara, te su ugroženi i pešaci, na šta su kako kažu stanari, ukazivali više puta, ali uzalud, nadležni su ostali gluvi na apele.

Problem zabrane parkiranja su, pričaju, predočili predsedniku opštine, ali ih je on uputio na Parking servis, ali prave informacije ni tu nisu dobili. Zbunjeni i ljuti, građani ne znaju kome da se obrate u potrazi za rešenjem problema. Poručuju da ne traže puno samo da neko od nadležnih izađe na teren i sagleda situaciju, te donese odluku koja neće biti na štetu građana.

Predlažu da ulica bude jednosmerna i da se tako reguliše saobraćaj, a njima dopusti da parkiraju vozila kao i do sada. Najavlju i peticiju koju će predati gradonačelnici.

Odgovor na pitanje po čijem nalogu je postavljen znak za zabranu parkiranja i zbog čega stanari ulice nisu prethodno obavešteni o istom, potražili smo od nadležnih, ali do trenutka pisanja ovog teksta iz Parking servisa nisu odgovorili na pozive, poruke niti mejlove.

Jelena Jocić

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Zakon je za sve, to sto su parkirali 50 godina im ne daje za pravo da blokiraju ceo trotoar (sad dzipovima koji su mnogo veci od automobila pre 50 godina). Ako ostena zabrana potpono podrzavam. A ako za 2 meseca parking servis iscrta svoja mesta e to nije u redu

    • Koga zabo.e šta ti podržavaš i šta smatraš da je u redu ili nije u redu.
      Ljudi su u pravu jer u ovom gradu je Parking servis napravio totalni rusvaj…kao da oni koji rade tamo ne žive u istom gradu.Ponašaju se i rade k’o da su ostali bez zdravog razuma,ne sagledavajući realnost i probleme koje svi imamo godinama sa parkinzima.Prvo ih napravite i omogućite pa onda kažnjavajte i sankcionišite…
      Strašno…

Trenutno na radiju

Dusty Springfield
Za 1 minut

Spooky

Dusty Springfield
Fergie
Za 4 minuta

Barracuda

Fergie
U2
Za 7 minuta

Helter Skelter

U2
Same & Dave
Za 10 minuta

Soul Man

Same & Dave
Platters
Za 13 minuta

The Great Pretender

Platters

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend