Društvo

Zakupci sa Kvantaša privremeno odustali od protesta, nadležni ih uverili da rade svoj posao

Foto: D. Marković
Zakupci sa Kvantaške pijace privremeno su odustali od najavljenog štrajkla glađu i blokade saobraćaja, jer su im nadležni obećali da će komunalna inspekcija i milicija dežurati u ulici Đuke Dinić, gde se svake noći odvija vanpijačna prodaja na Cvetnoj pijaci. Ukoliko ne bude pomaka, zakupci će, kako kažu, ponovo zakazati protest kroz desetak dana.

Po treći put su zakupci sa Kvantaške pijace odustali od protesta. Prvi put je razlog bio obećanje nadležnih da će se ovim problemom pozabaviti, ali su prodavci tvrdili da pomaka nema, a drugi razlog je bila procedura. Međutim, od zakazanog protesta odustali su i po treći put, jer su se kako tvrde sami uverili da nadležni kontrolišu vanpijačnu prodaju.

„Na sastanku sa čelnicima grada čvrsto nam je obećano da će da reše probem vanpijačne prodaje i da će komunalna milicija i inspekcije biti dežurni u ulici Đuka Dinić i okolnim ulicama. Mi zapuci sa Kvantaške pijace lično smo se uverili da komulnalna milicija i inspekcija radi kako kako je i dogovoreno sa nadležnima“, kazao je Petar Jovanović, jedan od zakupaca.

Jovanović navodi da je protest odložen za deset dana, te ako se sutuacija ne promeni, ponovo će prijaviti protest. „Dogovorili smo se da štrajk glađu i zatvaranje obe kolovozne trake prema Niškoj Banji odložimo za deset dana. Nećemo odustati sve dok se detaljno ne reši problem vanpijačne prodaje u ulici Đuka Dinić. Mi svakog jutra obilazimo i nadgledamo rad inspekcije i komunalne inspekcije, jer nećemo dozvoliti da budemo izigrani kao prošle godine.“

Komentarišući ovu temu, gradonačelnica Dragana Sotirovski je nedavno kazala da pored kontrole nadležnih službi, zakupcima sa Kvantaša pomoći i tako što će otvoriti parking Rovčeta gde će oni moći takođe da prodaju svoju robu, dok se ne izgradi nova pijaca iz KP doma i tamo preseli Kvantaš.

Podsetimo, na problem vanpijačne prodaje zakupci sa Kvantaške pijace ukazali su serijom protesta juna prošle godine, nakon čega je usledila kontrole koja je trajala par meseci i dala rezultate, ali se od pre nekog vremena isti problem ponovo javio.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend