Društvo

Zaprašivanje protiv komaraca svuda na proleće, u Nišu na kraju leta

Foto: Pixabay
Zaprašivanje protiv komara počinje sledeće nedelje - u ponedeljak i utorak 23. i 24. avgusta, piše na sajtu Grada. Tih dana prskanje će se vršiti sa zemlje i iz vazduha.

Prskanje sa zemlje radiće 11 ekipa i biće raspoređeno, kako piše na gradskom sajtu, u dva dana. Dodaju da je u planu da se prvom akcijom sa zemlje obuhvati površina od oko 2.500 do 2.700 hektara.

„Tretman prve akcije biće sproveden u dva radna dana, planom tretiranja grad smo podelili na levu i desnu stranu reke Nišave, i to u ponedeljak 23. 8. (leva obala Nišave) i utorak 24. 8. (desna obala Nišave). Predviđeno vreme završetka akcije je oko 21:30 „, navedeno je u obaveštenju.

Za adultivni tretman komaraca iz vazduha biće zadužena dva aviona, a prvom akcijom biće obuhvaćeno 4.000 hektara površine.

„Tretman prve akcije biće sproveden u jednom naletu dva aviona i to u ponedeljak, 23. avgusta. Tretman iz vazduha će se vršiti preparatom CICERON EW u dozi od 10%. Planirano punjenje i doziranje aviona će biti obavljeno na Aerodromu „Konstantin Veliki“ Niš istog dana u 16 sati. Planirano poletanje je oko 18 sati, a sletanje do 20:15h“, navodi se u obaveštenju.

Zaprašivanje protiv komaraca i krpelja vrši se proleće, ali je u Nišu taj proces odložen za kraj leta, kako je ranije navela Sotirovski, iz brojnih razloga.

Gradonačelnica je kao razlog zbog kog zaprašivanje protiv insekata kasni navela reformu u Gradskoj upravi, a kasnije je u probleme dodala i saglasnosti Ministarstva životne sredine.

Tom prilikom je kazala da će zaprašivanje početi kada bude zavšena javna nabavka. Pre nedelju dana završen je tender za zaprašivanje insekata u Nišu na kome je izabrana grupa ponuđača koju predvodi beogradska firma Ekos DD.

Grad je za te namene iz budžeta izdvojio 10 miliona dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Peter Gabriel
Za 2 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 6 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 10 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 13 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 16 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend