Društvo

Zaprašivanje protiv komaraca u četvrtak i petak u Nišu

Foto: Pixabay
Prskanje protiv komaraca na teritoriji grada obavljaće se u četvrtak i petak 23. i 24. juna. Ekipe će biti na terenu od 8 sati ujutru, a psrkanje će se vršiti ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.

U četvrtak, 23. juna prskanje protiv komaraca obavljaće se na teriotiriji tri gradske opštine i to: Niška Banja, Medijana i Crveni krst. Na području Niške Banje biće prskana priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske,  leva strana Nišaveod vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod, kao i mrtvaja i topla bara u neposrednoj blizini same Banje.

U najvećoj gradskoj opštini Medijana biće prskano priobalje Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, zatim  leva strana Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.Dok će na  teritoriji Crvenog Krsta biti prskana priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka,desna obala Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Narednog dana, u petak, 24. juna prskanje protiv komaraca će se obavljati na teritoriji opštine Pantelej i to priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka kao i desna strana  Nišave desna strana od ušća u Jelašničku reku do Mosta mladosti.

Na teritoriji Palilule prskaće se priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, leva strana Nišave na potezu od železničkog mosta do ušća u Južnu Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom, Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog.

Podsećamo, za dezinsekciju koja se vrši u dve partije iz budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara,  a posao je poveren grupi ponuđača Beograda koju predvodi firma Ekos DD.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 58 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 1 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 5 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 13 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend