Društvo

Zimska služba spremna za prvi sneg

Sve je spremno za zimskiu sezonu, kazao je Nenad Stanković, komandant Zimske službe. U Zimskoj službi se trenutno nalazi 20 vozila opremljenih radnicima i posipačima, a na stanju je i 1.600 tona soli.

Prema rečima komandanta zimske službe Nenada Stankovića prošle nedelje je održana konstitutivna sednica operativnog štaba zimske službe na kojoj je usvojen program rada za zimu 2021/22 godine, usklađene procedure, a razgovaralo se i sa predstavnicima raznih drugih službi koje su deo štaba.

„JKP Mediana je danas prezentovala svoj vozni park, deset ekipa radiće 24 sata, preduzeće za izgradnju puteva Trejs radiće na seoskom području, a u slučaju većih padavina tu su i Toplana i Vodovod sa svojom mehanizacijom“, ističe Stanković.

Komandant zimske službe dodaje da je dogovorena koordinacija sa Sektorom za vanredne situcije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i da je dogovoreno sa taksitima da javljaju ukoliko uoče da je  neka ulica neprohodna, te da neće biti problema u zimskom periodu.

U zimskoj službi trenutno se nalazi 20 vozila opremljenih radionicima i posipačima, a ukoliko bude bilo potrebe ta broj će se povećati na 25.

„Zimska služba je potpuno spremna, imamo tri mala vozila i dva traktora koje ćemo koristiti za čišćenje užih ulica, obezbeđena je dovoljna količina soli, trenutno na stanju ima 1600 tona soli i 13 tona kalcijum hlorida koji se koristi za mokro posipanje, kao prevencija od zamrzavanja kolovoza“, kazao  je Ivan Mihajlović, direktor JKP Mediana.

Ulice će s prvim snegom čistiti prema prioriteti što znači da će najpre biti očišćeni prilazi javnim isnstitucijama, trasi gradskog prevoza i bulevarima, a zatim naseljima, dok će na kraju biti čišćene sporedne ulice.

Za čišćenju snega na javnim površinama biće nagažovana tri vozila i  80 radnika.

Zimska sužba će  funkcionisati na potezu do Mramorskog brda, zatim do Malčanske petlje, do Niške Banje uključujući i Nišku Banju, do kraja Bulevara 12. Februar, do kraja ulice Ljubomira Nikolića i do nadvožnjaka u Borskoj ulici.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 17 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 14 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 11 minut

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend