Društvo

Žitelji Čamurlije blokirali put na sat vremena kako bi skrenuli pažnju na problem bezbednosti u saobraćaju

Foto: City Smart, arhiva
Meštani Čamurlije u Gradskoj Opštini Crveni Krst, blokirali su saobraćaj na sat vremena kako bi skrenuli pažnju nadležnih na pojačan intenzitet saobraćaja i sve veći broj udesa na ovom putnom pravcu. Građani zahtevaju postavljanje saobraćajne signalizacije i poručuju da će se blokade nastaviti do ispunjena zahteva.

Žitelji Čamurlije kažu da je ovaj putni pravac vrlo frekventan, te su udesi česti. Poslednja saobraćajna nezgoda se na ovom putu dogodila pre nekoliko dana, kada je petnaetogodišnji dečak zadobio teške telesne povrede.

“Moj sin je zadobio povrede karlice, nadlaktice, rebara koja su probušila plućnu maramicu, kada ga je bahati vozač udario baš na ovom  putu. Povrede su sanirane, ali je oporavak dug i bolan”, kazala je Milena Ilić, majka povređenog dečaka.

Njegova baka Lela, dodaje da su udesi na ovom putu česti i da za više od pola veka koliko živi u ovom naselju pamti da su saobraćajne nezgode od kojih mnoge i sa fatalnim ishodom sve učestalije.”Ovo je crna tačka. Nema bulevara, nema kružnih tokova”, ističe ona.

Svejtlana Ilić, predsednik saveta građana sela Čamurlija nam je ispričala da se put vodio kao regionalni, ali pored zvanja nema nikavog obeležja ili znaka koji bi ukazivao vozačima na to da voze kroz naseljeno mesto u kome živi oko 700 duša.

“Od kako je naplatna rampa pomerena velika je cirkulacija saobraćaja na ovom putnom pravcu. Bezbednost dece, ali i odraslih je ugrožena i mi zbog toga tražimo postavljanje ležećih policajaca, pešačkog prelaza, znak za ograničenje brzine i naseljeno mesto”, priča Ilić.

Objašnjava da su pomoć su potražili od nadležne Opštine i Grada, ali kako se put vodio kao regionalni nadležni su Putevi Srbije, kojima su dopis poslali, ali odgovor još nisu dobili.

Predsednica sela ističe da će se blokade nastaviti i narednih dana u periodu od 18 do 19 sati, sve do ispunjenja  zahteva meštana i obezbeđivanja puta.

Policija je sve vreme obezbeđivala protest, a zastoja u saobračćaju nije bilo jer je on bio preusmeren.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 51 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend