Društvo

Žitelji Igmanske najavljuju blokadu saobraćaja, od nadležnih traže kompletnu rekonstrukciju ulice

Foto: građanin
Igmanska ulica koja godinama unazad muči one koji u njoj žive, bi prema najavama čelnika gradske vlasti uskoro trebalo da bude rekonstruisana. Međutim građani ne veruju u obećanja, jer su ih kako kažu do sada čuli mnogo puta, te najavljuju blokadu ulica Dušana Popovića i Zetske večeras od 18 sati kako bi pokazali da su istrajni u svojim zahtevima da se ulica potpuno rekonstruiše i obezbedi.

Stanari Igmanske ulice i dalje gaze po kaldrmi jer i pored brojnih obećanja asfalt nisu dobili. “Igramska ulica je najfrekventnija u ovom naselju. Popločana je granitnim kockama koje su se na mnogim mestima pomerile, izmestile. Na kolovozu su pravi krateri koje niko ne popravlja, a nisu ni obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom”, priča stanar ove ulice.

„Igramska ulica je najfrekventnija u ovom naselju. Popločana je granitnim kockama koje su se na mnogim mestima pomerile, izmestile. Na kolovozu su pravi krateri koje niko ne popravlja, a nisu ni obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom“, priča stanar ove ulice.

Dodaje da su se žitelji pomenute ulice umorili od obećanja koja godinama unazad dobijaju, ali njihov problem niko ne rešava. „I tako od godine do godine, od izbora do izbora se rešava ta ulica. Mi smo su u stalnom isčekivanju da se ova ulica kompletno rekonstuiše, a potom asfaltira i bude bezbedna kako za vozače tako i za pešake“, priča revoltiran građanin.

On objašnjava da osim udarnih rupa u ovoj ulici postoji problem sa vodovodnom i kanalizacionom  mrežom, koja je kako kaže, izgrađena pre više od pola veka kada nije bilo toliko zgrada i kuća u naselju, te se problem poplava Žiteljjavlja nakon obilnijih padavima.

„Pod rekonstrukcijom podrzumevamo da se reše kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža jer je stara izgrađena pre više od pedeset godina. Kanalizacija više nije u stanju da primi sve ono što treba da primi, zbog izgradne novih zgrada i kuća, te se pre dve godine desilo da se nakon obilnijih padavina izlila i poplavila dvorišta, podrume i prozemlja kuća“, priča sagovornik.

Građani su najpre svoj problem pokušali da reše peticijom koju je potpisalo oko 500 ljudi. Peticiju su potom predali OpštiniPalilula, Gradu i Direkciji za izgradnju, ali zvaničan odgovor nisu dobili.

Na protest su se odlučili iz straha da će sve ostati na najavi da je ulica sledeća na popisu za rekonstrukciju, a za koju su kako kažu saznali iz medija.

Građani će se okupiti u 17:30 kod Mesne kancelarije Crvena Zvezda,  a potom će pomenute saobraćajnice blokirati kod zgrade „Niške pivare“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Chrysta Bell
Za 0 minuta

Beautiful

Chrysta Bell
Sixx a.M.
Za 3 minuta

Skin

Sixx a.M.
Marillion
Za 7 minuta

Kayleigh

Marillion
Garbage
Za 10 minuta

Androgyny

Garbage
Nick Cave And the Bad Seeds
Za 13 minuta

Weeping Song, the

Nick Cave And the Bad Seeds

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend