Društvo

Život spašen u Jovanovo ime je dan u kome on duže živi

Porodica, prijatelji i brojni građani okupili se na mestu gde je nastradao maturant Umetničke škole, Jovan Veselinović. Okupljeni su palili sveće i ostavljali cveće ispred napuštene zgrade u ulici Branka Krmanovića.

,,Svako ko zna mog Jocu može da vam kaže kakvo je to dete bilo. To dete nije znalo da se posvađa. To dete nije znalo da mrzi. To dete je bilo ljubav. ,,Imam samo jednu molbu za Jovanovu dušu. Molim vas da u njegovo ime učinite bar jedno dobro delo. Dajte baki koji dinar na ulici, pomozite nekome, pošaljite SMS za bolesno dete. Spasite neku kucu, macu. On je mnogo voleo to da radi”, kazala je majka dečaka Milica Cvetković.

Napomenula je da će osnovati fondaciju za pomoć deci, koja će nositi Jovanovo ime. ,,Bilo koji život spašen u Jovanovo ime je dan u kome on duže živi,” kazala je majka.Istakla je da i država mora ozbiljnije da se pozabavi ovim problemom, da se slične stvari ne bi dešavale.  ,,Dete nije bikicla pa da ga tražite po principu ako dođe dođe. Ako ne, naći ćemo ga kad tad da ga sahranite”, kazala je ona.

Majka dečaka je svim građanima poručila da čuvaju svoju decu. ,,Neka vam svaka reč gde god vam pođe dete, koliko god da ste možda ljuti u tom trenutku, bude: sine volim te. Da znaju. I da budetete mirni i da pamtite.  Ja sam uvek pričala mojoj deci da ih volim. Grlite decu i zadnja reč neka vam uvek bude da ih volite.

Jedna sugrađanka nam je rekla da je danas došla da oda počast dečaku i njegovoj majci. ,,Ovde sam prvenstveno kao majka, a onda i kao građanka Niša. Ovde sam danas u ime svih majki i sve dece”, kazala je ona.

Učenici Umetničke škole iz Jovanovog odeljenja doneli su crtež koji su predali majci. Na listu papira nacrtali su vedrog i nasmejanog dečaka koji gleda u zvedu i smeši se. Iako drugovi nisu mogli da govore od tuge kažu da će svog prijatelja pamtiti onakvog kakav je uvek bio: veseo i razdragan.

Podsetimo Jovan Veselinović je nestao 17. februara. Za njim se intenzivno tragalo nekoliko dana, a potrazi su se priključili  volonteri i građani. U nedelju 21. februara pronađeno je telo mladića u napuštenoj zgradi u ulici Branka Krsmanovića. Nakon  obdukcije utvrđeno je da je smrtonosne povrede zadobio nakon pada sa velike visine, odnosno sa četvrtog ili petog sprata.

Oni koji žele da se oproste od dečaka i odaju mu poslednju počast mogu da ostave cvet i zapale sveću ispred zgrade gde je nastradao u ulici Branka Krsmanovića.

 

Jelena Jocić

5 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Ja sam prijateljica Jovanove majke. Molim vas ispravite tekst. Policija NIJE našla Jovanovo telo. Našli su ga Miličini prijatelji koji su neumorno tragali za njim, dok policija nije radila ništa da ga nađe. Najstrašnije od svega je da su ga našli u ulici u kojoj je poslednji put registrovan njegov signal. Inače, ta lokacija je na 100-200 metara od policijske stanice. Oni policajci koji nisu tragali za njim, a trebalo je, imaju na duši majčino srce koje se kidalo danima i noćima.

    • Oprostite, znamo da policija nije pronašla Jovanovo telo. Potkrala se greška u delu teksta koji daje link ka prethodnoj vesti o ovom slučaju, a tamo se takođe nigde ne pominje policija u tom kontekstu. Ispravili smo odmah ovaj propust. Izvinite još jednom u ime cele ekipe City SMART radija.

  • Policija ga je pronašla????? Ja koliko znam, prijatelji majke su ga pronašli….. A gde je bila policija 4 dana? To pitanje treba da se postavi….

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend