Društvo

Životinjama iz Zoo planeta neophodna je naša pomoć da site i bezbrižne dočekaju zimu

Predstavnici Udruženja Zoo planet uputili su apel građanima da im pomognu da obezbede dovoljno hrane, prostirki i lekova za 180 životinja o kojima se staraju u Zoo kutku u selu Kamenica.

Zoo planet je pokrenuo akciju “I ja spremam zimnicu” koja ima za cilj da pomogne životanjama o kojima se staraju da bezbedno dočekaju zimu.

Dušan Stojanović presednik Udruženja ističe da je im tokom zimskih meseci potrebno više od 500.000 dinara za hranu, prostirke i lekove za životinje

“Moramo da kupimo seno za životinje i za to nam je potrebno 470.000 dinara. Finansiramo se od donacija, kao i od ulaznica, ali u ovom trenutku nemamo neophodna sredstva da mirno dočekamo zimu”, ističe Stojanović.

Kako je kazao, pripremili su majice sa slikama ugroženih vrsta životinja koje će se uskoro naći u prodaji. Svi oni koji žele da pomognu životinjama mogu da kupe majicu i time podrže dalji rad Zoo planeta.

“Na majicama su prikazane kornjača, veverica, poskok, lane, medved i zec, inače ugrožene vrste u Srbiji, kako bezbrižno spavaju. Naša težnja je da im obezbedimo da mogu bezbrižno da žive i u prirodi, i kod nas u Zoo kutku”, objašnjava Stojanovići dodaje da prihod od prodaje samo jedne majice može da obezbedi 10 bala sena.

U proteklih 12 godina, koliko postoji, Zoo planet je spasio više od 5.500 napuštenih i povređenih životinja.

Građani koji  žele da pomognu zbrinjavanju životinja u Zoo planetu to mogu da učine uplatom donacije na žiro račun udruženja 105-22423-78 ili putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Riovolt
Za 3 minuta

It Ain't Over Till It's Over

Riovolt
Dusty Springfield
Za 6 minuta

Son of a Preacher Man

Dusty Springfield
Santana (Ft. Tina Turner)
Za 9 minuta

The Game of Love

Santana (Ft. Tina Turner)
Purple Disco Machine, Pink Flamingo Rhythm Revue
Za 13 minuta

Money Money

Purple Disco Machine, Pink Flamingo Rhythm Revue
Zella Day
Za 16 minuta

Girls

Zella Day

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend