Ekologija

Akcija čišćenja kod Popovačkog mosta u nedelju

Foto: Eko gerila
U nedelju 19. juna biće održana akcija čišćenja kod Popovačkog mosta na Nišavi. Akcija počinje u 10h i traje dva sata.

Ekološki aktivisti, ljubitelji prirode i građani će još jednom zavrnuti rukave i očistiti prostor kod Popovačkog mosta na Nišavi. Predviđeno vreme trajanja akcije je dva sata, a organizatori pozivaju građane da se priključe u što većem broju.

„Dobrim delom za dobro raspoloženje. Okupimo se da očistimo priobalje Nišave kod Popovca“, pozivaju iz Eko gerile. Akcija čišćenja kod Popovačkog mosta organizuje se u okviru kampanje „Zavrni rukave“.

Masovnu akciju čišćenja akciju pod nazivom “Zavrni rukave” pokrenule su ekološke organizacije Trash hero Serbia i Eko straža. U kampanji “Zavrni rukave” uklanjanje đubreta nije jedini cilj.

Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolini.

Članovi više ekoloških udruženja nedavno su  očistili ušće Kutinske reke u naselju Nikola Tesla i tom priliom uklonili nekoliko manjih divljih deponija, pa čak i komade nameštaja nemarno bačenih u prirodu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Royal Blood
Za 0 minuta

Oblivion

Royal Blood
Cee Lo Green
Za 2 minuta

The Way

Cee Lo Green
Jason Mraz
Za 5 minuta

The Remedy (I Won't Worry)

Jason Mraz
Boyzone
Za 10 minuta

Higher And Higher

Boyzone
Eli Paperboy Reed
Za 12 minuta

Come And Get it

Eli Paperboy Reed

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend