Ekologija

Akcija pošumljavanja u subotu na Bubnju

Ekološki aktivisti, brigadiri i izviđači organizuju akciju pošumljavanja na Bubnju u subotu 19. marta. Šuma će biti podmlađena sa preko 1.000 sadnica, a poziv je otvoren za sve koji žele da se priključe ovoj radnoj akciji i doprinesu životnoj sredini. Okupljanje je u periodu od 9 do 9:30č kod spomenika "Tri pesnice".

„Obzirom na njenu blizinu jako je važna za Niši sve koji žive u gradu i okolini. Zato ćemo ovog vikenda zasaditi preko 1000 novih, mladih sadnica“, navode organizatori.

Pozivaju sve ljubitelje prirode, građane i građanke, udruženja da im se pridruže i uzmu učešća u ovoj za životnu sredinu važnoj ekološkoj akciji. „Pozivamo sve Nišlije, kao i druga udruženja da se pridruže i pomognu da se što uspešnije i efikasnije izvede akcija“, piše u pozivu.

Okupljanje je zakazano u periodu od 9 do 9:30č, u središtu Spomen-parka Bubanj, kod spomenika „Tri pesnice“. Organizatori napominju da će akcija trajati nekoliko sati, te ukoliko ne stignu da zasade sve mladice u subotu, akcija će biti nastavljena i narednog dana vikenda u nedelju.

Akciju pošumljavanja organizuju  Udruženje Eko gerila, Klub brigadira  i Saveza izviđača Niša.  Više o samom događaju možete videti  na Fejsbuk stranici Udruženja Eko Gerila.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elle King
On Air!

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 2 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 5 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 8 minuta

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 12 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend