Ekologija

Durlanci će dobiti svoj prvi parkić, ali kada nije poznato

Prošlo je mesec dana od kada su stanari Knjaževačke ulice nadležnima predali peticiju "Za prvi Durlanski parkić", ali zvaničnog odgovora hoće li inicijativa biti podržana nema još uvek. Gradska urbanistkinja Tanja Obradović je za City Smart radio kazala da je u pitanju duža procedura i da se radi na tome da građani dobiju željeni park.

Prošlo je mesec dana od predaje Peticije sa potpisima onih koji su podržali građansku incijativu da međublokovska, javna zelena površina u okviru parcele 4419/1, u naselju Durlan u Knjaževačkoj ulici, dobije zvaničan status javnog gradskog parka.

.”Potpise prikupljene na štandu, tokom 3 subote i one prikupljene onlajn, predali smo nadležnim donosiocima odluka, ali još uvek nismo dobili zvaničan dopis”, kažu iz Zelenog zida.

Objašnjavaju da im je po predaji peticije kao reakcija na mejl upućen gradonačelnici, stigla poruka od nje da se raduje zajedničkom zadatku.

Međutim, od tada nisu dobili nikakvu informaciju što ih je zabrinulo, jer su kako kažu, pre predaje Peticije imali dva susreta sa predsenicom Opštine Pantelej i glavnom gradskom urbanistkinjom, koje su tom prilikom nezvanično podržale incijativu.

Glavna gradska urbanistinja, Tanja Obradović kaže da je u pitanju procedura jer se radi o međublokovskoj površini, a ne o parku. Te, da je potrebno sagledati sistematski i pronaći najbolji model i način prema kome bi se postupalo.

O konkretnim rokovima u ovom trenutku nije mogla da govori. Na pitanje novinarke hoće li građani dobiti svoj park Obradović je kazala “Trudimo se da tako bude”.

Podsetimo glavna gradska urbanistkinja je pre par dana izjavila da je izgradnja parka kod Delte početak brige  o zelenim prostorima u gradu, hoće li zaista tako i biti videćemo u narednom periodu

Ideja za  inicijativu rodila se pre nešto više od godinu dana, kada su u ovom naselju postavljeni podzemni kontejneri i time narušena jedina zelena površina koju građani imaju.

Oni su tada svoje nezadovoljstvo izrazili protestom, ali su kontejneri ipak postavljeni. Zbog toga su odlučili da nešto promene.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

La Femme
Za 2 minuta

Le Sang De Mon Prochain

La Femme
Charlie Puth
Za 5 minuta

How Long

Charlie Puth
Leona Lewis
Za 8 minuta

I Am

Leona Lewis
Elton John
Za 11 minut

Don't Go Breaking My Heart

Elton John
Aerosmith
Za 15 minuta

The Other Side

Aerosmith

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend