Ekologija

Ekološka akcija u naselju Nikola Tesla u nedelju

Foto: V.F.
U nedelju 8. maja od 10h u naselju Nikola Tesla u Gradskoj opštini Niška Banja biće organizovana akcija čišćenja. Mesto okupljanja je igralište kod ušća Kutinske reke u Nišavu.

Ekološki aktivisti, građani i svi oni koji žele da doprinesu čistijem gradu mogu da se pridruže akciji čišćenja u naselju Nikola Tesla. Potrebno je poneti rukavice i dobro raspoloženje, a predviđeno  vreme trajanja akcije je dva sata.

Ušće Kutinske reke biće očišćeno u okviru  velike akcije “Zavrni rukave” koja se provodi na teritoriji čitave Srbije osmi put zaredom.

Podsetimo, meštani ovog naselja su sredinom februara organizovali akciju čišćenja, a na akciji se rodila ideja za pokretanje inicijative za uređenje igrališta u Drugoj Nišavskoj ulici.

Žitelji ovog naselja su inicijativu predali nadležnoj opštini krajem februara i dobili usmeio obećanje da će ona biti podržana, ali od svih zahteva koje su naveli dobili su samo koš i to tuđ.

Inače globalnu akciju pod nazivom “Zavrni rukave” pokrenule su ekološke organizacije Trash hero Serbia i Eko straža. U kampanji “Zavrni rukave” uklanjanje đubreta nije jedini cilj.

Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 7 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend