Ekologija

Ekološka akcija u naselju Nikola Tesla u nedelju

Foto: V.F.
U nedelju 8. maja od 10h u naselju Nikola Tesla u Gradskoj opštini Niška Banja biće organizovana akcija čišćenja. Mesto okupljanja je igralište kod ušća Kutinske reke u Nišavu.

Ekološki aktivisti, građani i svi oni koji žele da doprinesu čistijem gradu mogu da se pridruže akciji čišćenja u naselju Nikola Tesla. Potrebno je poneti rukavice i dobro raspoloženje, a predviđeno  vreme trajanja akcije je dva sata.

Ušće Kutinske reke biće očišćeno u okviru  velike akcije „Zavrni rukave“ koja se provodi na teritoriji čitave Srbije osmi put zaredom.

Podsetimo, meštani ovog naselja su sredinom februara organizovali akciju čišćenja, a na akciji se rodila ideja za pokretanje inicijative za uređenje igrališta u Drugoj Nišavskoj ulici.

Žitelji ovog naselja su inicijativu predali nadležnoj opštini krajem februara i dobili usmeio obećanje da će ona biti podržana, ali od svih zahteva koje su naveli dobili su samo koš i to tuđ.

Inače globalnu akciju pod nazivom “Zavrni rukave” pokrenule su ekološke organizacije Trash hero Serbia i Eko straža. U kampanji “Zavrni rukave” uklanjanje đubreta nije jedini cilj.

Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Britney Spears
Za 1 minut

(You Drive Me) Crazy

Britney Spears
Bangles
Za 4 minuta

Walk Like An Egyptian

Bangles
Alison Moyet
Za 7 minuta

Love Resurrection

Alison Moyet
Berk & the Virtual Band
Za 11 minut

Billie Jean

Berk & the Virtual Band
Beloved
Za 16 minuta

Sweet Harmony

Beloved

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend