Ekologija

Ekološki aktivisti i građani čiste i uređuju međublokovsko naselje u Durlanu

U nedelju 4. jula ekolološki aktivisti i građani čistiće međublokovsku površinu u Knjaževačkoj ulici na potezu od As trgovine do semafora sa početkom u 10h. U isto vreme će u ovom delu biti organizovana još jedna ekološka akcija čišćenja i uređenja napuštenog dečjeg igrališta u blizini osnovne škole Miroslav Antić.

Ekološki aktivisti iz Zelenog ključa i neformanlna grupa Zeleni zid očistiće međublokovski prostor u Durlanu. Pozivaju sve građane koji vode računa o svojoj okolini da im se pridruže i očiste otpad.

Drage komšije, Zeleni zid i eko aktivisti Zelenog ključa, vas pozivaju da zajedno očistimo zelene međublokovske javne površine u ul. Knjaževačkoj, na potezu od AS trgovine do semafora, potez od zgrade br.161 do br.191.“, navodi se u opisu događaja.

Organizatori napominju da je okupljanje u 10h ispred As trgovine. Planirano vreme trajanja akcije je 2h, a svako ko želi da se priključi akciji trebalo bi da ponese rukavice za čišćenje. Kese za otpad su obezbeđene.

U isto vreme u Durlanu će se odvijati još jedna akcija ekoloških aktivista koja se odnosi na uređenje zapuštenog prostora dečjeg igrališta sa ciljem da mališanima omoguće da ponovo dobiju svoj prostor za igru.

„Pridružite nam se u akciji sređivanja napuštenog dečijeg igrališta ispred zgrade u Knjaževačkoj 179 u blizini osnovne škole Miroslav Antić“, pozivaju građane iz Eko gerile.  Napominju da će akcija ukljućivati košenje trave i korova, skupljanje smeća i farbanje ograde. Akcija počinje u 9.45h, a predviđeno trajanje nešto manje od 2h.

Podsetimo neformalna grupa građana ,”Zeleni zid” pokrenula je inicijativu za ,“Za prvi Durlanski parkić”, u gradskom naselju Durlan sa željom sa sačuvaju svoj jedini zeleni prostor. Građani su i do sada organizovali i akcije čišćenja u ovom delu grada u saradnji sa drugim ekološkim organizacijama.

Dok je Eko gerila do sada učestvovala u nizu ekoloških akcija, a samo u poslednjim mesecima očistili su smeće na više lokacija u gradu, priključivši se akciji na nivou Srbije, „Zavrni rukave“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Za 2 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 5 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 8 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 11 minut

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
Za 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend