Ekologija

Ekološkom šetnjom izviđači i građani ukazuju na značaj očuvanja prirode

Foto: OI Josif Pančić
Šetnjom kroz Jelašnicu i okolinu, izviđači i građani će u subotu 16. aprila ukazati na značaj očuvanja prirode. Okupljanje je u školi “Đura Jakšić” u Jelašnici u 10 sati.

Izviđači iz cele Srbije, građani i prestavnici nevladinih organizacija obilaziće Jelašnicu, Koritnik, Nišku Banju i okolinu od 15. do 17. aprila, u okviru tradicionalne akcije “Stazama Josifa Pančića”.

Oko 150 učesnika prošetaće kružnom stazom od Jelašnice, preko Niške Banje do Radikine Bare, Koritnika i nazad do centra Banje, gde će tokom pauze organizovati radionice i kviz o ekologiji. Tokom šetnje sakupljaće otpad na koji nailaze, a cilj im je da zajedno podignu svest o očuvanju prirode.

„Ideja šetnje je skrenemo pažnju na očuvanje prirode, koja nam sve više nagoveštava da je njeno očuvanje neophodno. U dvorištu škole Đura Jakšić u Jelašnici, odakle krećemo šetnju, biće postavljen pult za sakupljanje elektronskog otpada i ovim putem pozivamo ljude koji imaju bilo kakav otpad ove vrste da, dođu, donesu i podrže nas u nameri da sačuvamo našu planetu“, navodi  načelnica šetnje Ana Stajković.

Ljubitelji prirode ali i svi ostali zainteresovani građani mogu da se pridruže šetnji. Okupljanje je u školi “Đura Jakšić” u Jelašnici u 10 sati, odakle kreće šetnja ka Niškoj Banji.

„Uz simboličnu kotizaciju od 200 dinara, građani će uz prelepe pejzaže okoline Niša dobiti izviđački ručak, obeležje akcije i dan pun avanture“ navode u pozivu.

Odred izviđača “Josif Pančić“ ovu aktivnost organizuje svake godine sredinom aprila u okviru obeležavanja Dana planete Zemlje ali i rođenja prvog predsednika Srpske akademije nauke i umetnosti, Josifa Pančića.

Promotivno – ekološka šetnja “Stazama akademika Josifa Pančića“ prethodnih godina organizovana je u Sićevačkoj klisuri, Niškoj Banji, Bojaninim vodama.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 31 minut

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 28 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 25 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend