Ekologija

Građani: Kamenički Vis je pre deponija nego izletište

Foto: L.S.
Izletište Kamenički Vis nadomak Niša puno je đubreta,prosipanog na sve strane, te građani kažu da slikom više podseća na divlju deponiju nego na izletište.

„Izletište na Kameničkom Visu više podseća na divlju deponiju, nego na izletište, što mu je i namena“, napisala je sugrađanka koja nam je poslala fotografije.

Foto: L.S.

Na fotografijama izletišta vidi se đubre razbacano svuda, pune kante, a pored njih nemarno bačene kese, plastične flaše, limenke, kartonska ambalaža i drugi otpad.

„Već na samom početku izletišta može se videti prizor prepunih kanti, bačenih maski, kesa sa otpadom, limenki, flaša, kutija, raznih omota od hrane, papira. Kretene li  dalje kroz izletište naićićete na isti prizor – đubre je svuda“, piše sugrađanka.

Prema njenim rečima kante su pune i ne mogu da prime smeće, te su izletnici smeće ostavljali pored njih ili nemarno bacili na zelenu površinu.

„Svaka kanta je prepuna što upućuje na nedostatak istih. Takođe, na pojedinim mestima se može videti i smeće daleko od kanti, što govori o nesavesnom ophođenju građana prema životnoj sredini“, piše ona.

Foto: L.S.

Ova Nišlijka ističe da je  naša sramota da nam izletište više liči na deponiju i da pored nesavesnih građana koji se sa nemarom ophode prema okolini deo odgovornosti snosi i komunalno koje te iste kante nije ispraznilo ili bar postavilo više njih.

„Zar nam je merak da oni koji posete popularno izletište prvo vide đubre, a ne prirodne lepote kojima možemo da se pohvalimo? Đubre kvari lepotu prizora sa Kameničkog Visa“, zaključuje ljutita sugrađanka.

Poslali smo pitanja JKP „Mediana“ u nameri da saznamo koliko često se čisti izletište Kamenički Vis i da li je neko od građana već prijavio problem, kao i kada će biti očišćeno? Odgovori se očekuju.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

ABC
Za 1 minut

Viva Love

ABC
Prljavo Kazaliste
Za 5 minuta

Crno Bjeli Svijet

Prljavo Kazaliste
Idoli
Za 8 minuta

Kenozoik

Idoli
Kim Wilde
Za 12 minuta

You Keep Me Hangin' on

Kim Wilde
Robert Palmer
Za 15 minuta

Know By Now

Robert Palmer

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend