Ekologija

Građani organizuju akciju čišćenja u naselju Nikola Tesla

Foto: Vladimir Filipović
Stanari naselja Nikola Tesla u subotu 19. februara u 11h organizuju akciju čišćenja igrališta u Drugoj nišavskoj ulici. Građani koji žele da se priključe ekološkoj akciji su dobrodošli, a potrebne su im samo dobra volja i rukavice.

Vladimir Filipović inicijator akcije kaže da je želeo da podigne svest komšija, ali i građana o ekologiji, ali isto tako ih svojim primerom podstakne da i sami nešto učine za životnu sredinu.

“Odlučili smo se za čišćenje terena jer je to deo gde slobodno vreme provode najmlađi sugrađani i taj prostor bi trebalo da bude i najčistiji, ali nažalost nije tako”, kaže Vladimir. Dodaje da je lepo vreme idealna prilika da svi zasuku rukave i očiste “sopstveno dvorište” u ovom slučaju smeće sa dečjeg igrališta u svom naselju, kome tamo nije mesto.

“Cilj je da očistimo teren i okolinu. Pristupačni deo bedema Kutinske reke i zelene površine oko igrališta. Akcija je isključivo plod dobre volje ljudi iz komšiluka koji žele da doprinesu čistijem gradu”, ističe Vladimir.

Dodaje da su džakovi za odlaganje otpada obezbeđeni, ali je obavezno poneti rukavice. Planirano vreme trajanja akcije je 2h, a sagovornik priča da su se već nekoliko komšija i drugara iz kraja prijavila za čišćenje.

Vladimir kaže da je uplanu da se slične akcije nastave u naselju Nikola Tesla, ali kako kaže voleo bi da se i drugi građani organizuju i sprovedu slične akcije u drugim delovima grada, kako bi Niš grad koji vlimo i u njemu živimo bio lepši i čistiji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 48 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 59 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 3 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend